E1: Jongetjes en mannen

Soms zijn er wedstrijden gepland op prima tijden. Soms denk je: Hoe komen ze er bij? 18.20 uur beginnen. Gelukkig was het niet ver. Ventura verwachtte ons in de Groenoordhal. Wachten deden ze niet echt, want ze moesten ongeveer allemaal meedoen met de E2 vlak voor ons. Die wedstrijd wonnen ze makkelijk, dus we mochten aan de bak.

Bijna compleet (Riley is er volgende keer weer bij) mochten we ons van onze beste kant laten zien. Het lukte, afhankelijk van hoe je er naar kijkt, niet al te best. We waren bijvoorbeeld heel galant naar de dames. Er werd ze geen strobreed in de weg gelegd en af en toe gaven we ze ook netjes de bal. Dat is vriendelijk, maar zo win je natuurlijk nooit. Dat we 7-5 achter stonden bij rust (en niet veel meer) hadden we te danken aan Kye die met goed keeperswerk ons op de been hield.

Normaal schrijf ik niet veel over het praatje in de rust, maar nu ontkom ik er niet aan. Zo af en toe is een uitbrander noodzakelijk. Dat kan goed uitpakken of minder goed. Bij deze wedstrijd gold wel dat als het niet goed uit zou pakken, het spel niet heel veel minder zou worden. De uitgelezen kans dus. Als het namelijk wel goed uitpakt komen er mannen in plaats van jongetjes de kleedkamer uit. Dan gaan ze veerkracht tonen en vanaf seconde één als een team én als individuen verdedigen.

Mannen kwamen de kleedkamer uit.  Vanaf de eerste aanval waren we er. Verdedigend gingen we van: loop maar voorbij, naar: echt niet, bal is over de helft, dus voor ons. We doken op de bal, gingen in de break, schoten om te scoren en lieten ons niet meer uit het spel halen. Nou, eventjes nog, maar toen kwam de veerkracht weer terug. 12-15 is een mooie uitslag. Grootste winst is hier dat we gingen werken om te winnen. Volgende week doen we dat vanaf seconde één in de eerste helft.

Bijzondere vermeldingen: Andrei scoort zijn eerste doelpunt en van een behoorlijke afstand. Hij keepte ook voor het eerst en behoorlijk goed ook. Timothy scoorde ook weer eens een doelpunt door alles in het schot te leggen. Allemaal een goede tweede helft gespeeld!

Volgende week trainen we alleen op maandag.

Dat wordt een zware training. Het zijn toch geen jongetjes meer!