Special Olympics Nijmegen 1, 2 en 3 juli

Ik probeer het zo kort mogelijk te houden, maar het valt niet mee om een boekwerk te verkleinen.

SpecialTeam2016070101

Voordat we het over de Special Olympics kunnen hebben moeten we een periode terug, terug naar ons toernooi begin mei.

Dat was qua handbal niet ons beste toernooi maar scheidsrechters, coaches en andere spelers gaven ons 1 zin mee wat we niet snel zouden vergeten zowel voor onze coaches als spelers.

“jullie, zijn echt slecht geworden”

Daarna stopte er ook nog eens een coach (jammer).

Het is een goede motivatie om beter te presteren.

We zijn harder gaan trainen, meer gaan praten met elkaar en Special Olympics kreeg weer een doel. Het team gaf als voorstel om Sanny als 2e coach mee te nemen. Het zou spannend worden of ze wel mee kon in afwachting van een zware operatie. Nijenrodes en Roda hebben ook nog extra samen getraind.

Een goede motivatie training was Roda’s zomertoernooi waarbij de Westlandboys en Johan deel zouden van uitmaken met aanvulling van oude knokkers. We sloten het toernooi af met een mooie 3de plaats en een dosis vol zelfvertrouwen.

Niets kan het specialteam Roda meer tegen houden. Zelfs niet 3 kwartier de overloop (de 4) trainen. Na een half uur vol tempo zongen de spelers uit volle borst Beautiful van Christina Aguilera (zonder tempo of balverlies te lijden).

Eindelijk was het zover 1 juli ’16

SpecialTeam2016070102

Na de aankomst op de Radbound universiteit werden we vervoerd in volle bussen naar de tentenkamp waar voorheen asielzoekers zaten. De openingsceremonie in het NEC Stadion was anders als voorgaande jaren in deze zat een hoger tempo en als optreden was er Frans Bauer. Na het feesten met z’n allen nog even gerelaxt en geslapen op veelte harde bedden in een lawaaierige tentenkamp.

Zaterdag gingen onze wekkers veelte vroeg, maar we moesten ons klaarmaken voor ontbijt en we moesten een bus halen. Alles ging ons relaxed af en stonden flink op tijd bij de bus.   

Eindelijk handballen.

Zoals het alleen bij special handbal kan: wilde Thijs liever kleuren in de kantine, dan een wedstrijdje spelen.

SpecialTeam2016070103

De nieuwe polo’s gaven aan wie wij zijn… NijeRoda “STOER en STOUTMOEDIG”. Zo speelde de spelers van NijeRoda ook. Geen angst, voluit, alles of niets, harde verdediging, samenwerkend en elkaar indien nodig rugdekking geven. Niets was meer terug te zien van dat teampje van afgelopen mei. Wedstrijd na wedstrijd stonden NijeRoda’s coaches vol verbazing en genietend langs het veld toe te kijken hoe hun team presteerde op het veld. De motivatie van het team spatte van het veld af. In Amerikaanse sportfilms is dit dat moment uit de film waarbij je het team opziet komen, fantastische plays ziet voorbij komen, overwinningen binnen ziet halen en reizend zijn naar de top op een geweldig soundtrack(een andere manier kan ik het ook niet uitleggen). Zoals beloofd als jullie alles zouden winnen gingen de dames in het gele shirt met jullie op de foto.

SpecialTeam2016070104

s’Avonds was er een feest waarbij Thijs stond te dansen met blondine na blondine. De oudere feesten gezellig mee en de jongere gingen hun eigen weg.

SpecialTeam2016070105

Zondag 3 juli ‘16

De wekker ging vroeger als de zaterdag en al onze spullen moesten mee.

Op het veld hadden we een zware uitdaging.. slecht en te weinig geslapen en tegenstanders met een eigen slaaplocatie. Wij kwamen aan met onze oogjes nog half dicht, terwijl zij fris en fruitig aankwamen. Koedijk is nummer 1 geworden(dat is eigenlijk niks om over op te kijken) maar de nummers 2 en 3 van Nederland dat zullen er niet veel verwacht hebben. Ksv heeft brons en mijn petje af voor hun prestatie.

SpecialTeam2016070106

Maar de nummer 2 van Nederland op deze Special Olympics met zilver is de “Stoer en stoutmoedige” NijeRoda. Wat hebben ze goed gespeeld, niks opgeven, gewoon blijven doorgaan, heel veel mooie acties en altijd die super verdediging. Het was een fysiek en mentale zware weg van begin mei tot het einde van de Special Olympics maar de beloning was er.

SpecialTeam2016070107

Puck, Bryan, Dave, Jim, Ben, Bert, Johan, Sandra, Dinie, Jan en Thijs jullie zijn van handballers naar handbalsterren gegaan. Zilver is maar een kers op de heerlijke taart die jullie gebakken hebben. Niemand kan van jullie afnemen: hoe hard jullie getraind hebben, hoe hard jullie geknokt hebben en hoeveel jullie zijn gegroeid. Wees trots op jezelf en wees trots op elkaar.

Veel dank ook aan de coaches Francis, Ina en Sanny voor een fantastisch weekend.

SpecialTeam2016070108

Fijne vakantie

Vriendelijke groet,

John