G-team stopt

Nog geen 4 jaar geleden vierden wij het 25 jarige jubileum van ons G-team en droomden we stiekem al van een tweede (jeugd) G-team. Helaas is het anders gelopen. Afgelopen week hebben wij in samenspraak met de spelersgroep moeten besluiten te stoppen met het G-team. Verschillende omstandigheden hebben ertoe geleid dat wij met de kleine groep spelers onvoldoende mogelijkheden hebben om het nog langer door te zetten. Wij vinden het erg jammer dat wij na 29 jaar afscheid moeten nemen van het G-team.

Het begon allemaal in 1988 tijdens de nieuwjaarsreceptie. Jan Baijens, de toenmalige voorzitter, vroeg aan John Verhoeven of hij interesse had om mensen met een geestelijke handicap, tegenwoordig een verstandelijke beperking, handbaltraining wilde gaan geven. Zelf gaf hij al training aan jeugd op woensdag. Maar deze nieuwe groep kon daar nog wel bij. We begonnen op een maandagavond in februari 1988, in een klein zaaltje in de Hanrathstraat. Samen met Ria Baijens, Coby Konijn en Inus van Uffelen gaven zij de training.

Dankzij de tomeloze inzet van John en zijn vrouw Tineke, later geholpen en overgenomen door onder andere zijn zoon Johnny, diens vriendin Sandra en Yvette van Winkel is het G-team 29 jaar onderdeel van Roda’71 geweest.

Niet alleen de begeleiders zijn er vanaf het begin bij gebleven. Één van de deelnemers van de eerste training is Dinie van de Hoeve. Nu, 29 jaar later, Dinie is nu 63 jaar, zat ze er nog steeds bij. Maar zij is niet de enige. Ook Jan Kalfs en sinds dit seizoen Johan op den Camp hebben 25 jaar bij het Gteam van Roda’71 gehandbald.

Steeds meer verenigingen in het land willen een G-team opstarten, een goede ontwikkeling. In het begin hadden wij met het Hanrath- team één of twee toernooien per jaar met 5 andere teams. Inmiddels is dat minimaal één toernooi per maand, met 10 teams uit het hele land. Voor nu alleen zonder Roda ’71, maar wie weet in de toekomst weer.

Wij willen via deze weg iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan al het (spel)plezier, de gezelligheid, ontwikkeling, het teamgevoel, de successen, de trainingen, oefenwedstrijden en de (internationale) toernooien bedanken voor zijn en haar inzet!!!

Het bestuur