D2: Met snelheid in handbal…

…hebben we het niet alleen over hard rennen!

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen! Deze keer tegen Atomium’61. Een dispensatie team. (en dat was ook wel te zien aan een aantal spelers J)

Maar ja, wij hebben een heel snel team, en een team dat door blijft gaan. (en geloof me dat is heel knap!) Laura en Anoek van D3 speelde met ons mee, (super bedankt dames!) zodat we veel konden wisselen. Sepp speelde, ondanks zijn hielblessure, gewoon mee. Wat ben jij een bikkel!

Voor de wedstrijd besproken dat we veel moesten bewegen zonder de bal. (en vooral veel plezier hebben) Nu heb ik dat in mijn vorige verslagen ook al een aantal malen geschreven en ik begrijp dat bewegen zonder de bal een moeilijk begrip is. Wat bereik je nou met bewegen zonder de bal? 1. Je loopt jezelf vrij. (wel handig om een bal te krijgen) 2. Je trekt de verdediging uit elkaar voor je medespelers (kunnen zij ook makkelijker op het doel gooien).

Het is wel belangrijk dat iedereen elkaar goed in de gaten houdt zodat je op tijd kan passen en goed kan vangen (als je niet kijkt naar de bal kun je hem niet vangen). Naast SNEL instarten zonder de bal is het dus ook belangrijk dat je SNEL overspeelt. Ik zie regelmatig in de wedstrijd dat we eerst gaan dribbelen i.p.v. kijken naar een vrijstaande medespeler. (Gaan we op trainen J)

En als jullie dat oppikken dan gaat het ook als een tierelier in de aanval. Ik zag een aantal spelers inlopen zonder de bal en met een goed schot een mooi doelpunt maken. Ook in de verdediging deden jullie je best. (ook is dat moeilijk tegen zulke grote tegenstanders.)
Een paar mooie break outs en onderscheppingen zorgde ervoor dat we er 7 op het scorebord kregen. (helaas had de tegenstander er 25).

De spelers van Atomium zullen in ieder geval lekker geslapen van de vermoeidheid hebben want jullie bleven maar doorgaan en dat is een hele grote kracht van dit team. Ondanks dat jullie achterstaan blijven jullie werken! Hou dat vol!

Anoek: Beresterk in het doel. Goed in de aanval, helaas zagen ze je niet altijd vrij staan.

Romy: Gevaarlijk in de aanval met een hard schot. In de verdediging is dat grote lijf van je ook handig. J

Ilse: Lekker enthousiast in het veld. Onmisbaar in de verdediging. Wat een inzicht!

Laura: Hartstikke bedankt voor het meespelen! Ik hoop dat je het leuk vond. J
Je hebt hard gewerkt in de verdediging. Ga zo door!

Anouk: Snel, snel, snel en je sprongschot wordt steeds beter. Toppie!

Sepp: Klein maar met een hart van een leeuw. Onderschat hem niet. Hij draait zo van je weg en staat alleen voor de keeper. Goed zo!

River: Stoïcijns kijk je uit je ogen maar je bent heel alert op de bal en je kunt heel hard rennen. Super!

Guido: Keeper, verdediger, aanval, passen. Op allerlei plekken inzetbaar. Ga ook voor je eigen kansen!

Jillia: Bikkel in de verdediging. Links (dat hebben de tegenstanders meestal te laat door). Hard schot! Wat ben jij fanatiek. J

Kate: Eerst ben je niet vooruit te branden en het volgend moment maak je een doelpunt met een prachtig technisch schot. (snif) Ook het instarten zonder bal krijg je steeds beter onder de knie.

Shavano: Wanneer jij schiet op het doel zit hij vrijwel altijd. Dat komt ook door dat vermogen om te vallen en tegelijk te gooien. Wat is dat knap!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny