HS2: Uit tegen DES ’72

Tijdens een wedstrijd verwachten van elkaar een beleving, een voor elkaar motiverende inzet, een stukje begrip als een van ons om welk een denkbare reden niet aanwezig is, niet in de gelegenheid is om de wedstrijd dat mee te geven wat eigenlijk verwacht wordt, gewoon even niet aan het verwachtingspatroon voldoet. Wat een openingszin voor een wedstrijdverslag.

Maar mannen…… de inzet, de beleving, het was ruimschoots de moeite waard om aan te zien. Een ieder voldeed aan het verwachtte. Er werd goed gekeken bij een aanval wie een ruimere scoringspositie had gecreëerd, dan voor zich zelf te gaan. Soms werd er wel een te slappe bal gespeeld waardoor de tegenstander in balbezit geraakte.

Ook niet altijd werd de rebound afgewacht. Soms dus te snel nadat de bal richting doel was geplaatst werd de run naar de verdedigende positie ingenomen. Vanzelfsprekend. Maar elkaar van aanwijzingen voorzien dat één speler in ieder geval ietwat minder snel terug naar de verdediging loopt om een rebound op te pakken. De lijnen uitzetten en aangeven, vandaag was dat dik in orde.

Door het spelelement en de voorsprong in de score, was de noodzaak om overtredingen aan te gaan of uit te lokken, niet aanwezig. Geen onnodige tijdstraffen waardoor er situaties zouden kunnen ontstaan om de tegenstander de gelegenheid aan te bieden om terug te komen in de wedstrijd. Nu was de weerstand van de tegenstander niet van hoogstaand niveau maar hebben ons er niet door laten verleiden. Hulde hiervoor.

Henk van Wissen

Eindstand 21-36