HC1: Zo goed de eerste, zo slecht de tweede

Tja, ook dat komt een keer voor. De eerste helft speel je tegen een volwaardig C-team met 12-11 bijna gelijk en de tweede helft scoor je nog maar 3 punten om te eindigen met 26-14.

Beetje teleurstellend want dat was het zeker niet waard. Maar als wij voortdurend alles maar hoog willen blijven gooien en 90% (okee, 89%) wordt geblokt of tegengehouden door de keeper, dan zou je toch moeten nadenken over je volgende schot op doel.

Dat hoeken zeer belangrijk zijn om druk te zetten blijkt wel, want het kwam vandaag beslist niet lekker meer uit de verf in met name de tweede helft. Het is druk zetten en doorspelen en ook opbouwers die druk moeten zetten door een actie richting doel en niet simpelweg doorgeven naar het midden. Maar ook weer geduld vanuit het midden om het keer op keer weer op te zetten.

Fine-tunen dus tijdens de training want die boodschap is nog niet helemaal geland.

En voor diegenen die de mail niet hebben gelezen (6 stuks dus 60% van het team heeft NIET gekeken naar het filmpje) staat hier de link naar de 3-2-1 verdediging uitgelegd door Vrone Handbal.

Kun je meteen eens zien hoe het oude 11-handbal er uitzag 😉

Weer even twee weken goed erop trainen en dan voorgoed in je oren knopen, dan kun je fluitend door met groeien naar het echte werk voor volgend seizoen!

De coach