D1: Vakantie in de beentjes

Dit weekend mochten we tegen HVOS D2. Een team waar we wel eens van gewonnen hebben en zeker niet voor onder doen. De kids hadden twee weken vakantie in de beentjes dus ik was benieuwd hoe zou gaan. Gelukkig was het team compleet.

Leeeeeeeet’s go. En daar gingen de meiden en jongens van Roda71.

We gingen fel van start maar Roda had moeite met de verdediging van HVOS. Die stonden op de 6 en 9 meter te wachten op Roda. Ja, wat doe je dan? Een verdediging die gesloten staat. Weinig ruimte geeft.

Nou, daar komt hij weer: Bewegen zonder de bal. Druk zetten met de bal MAAR blijven kijken naar je vrijlopende medespelers.

In de verdediging: blijf de bal maar ook je man/vrouw volgen en verdedig fel.

Dat was zo vlak na de vakantie te veel gevraagd voor de meiden en jongens van Roda. Nou geef ik de zon en de hoge temperatuur de schuld. Ballen werden niet goed over gegooid, men bleef kijken naar elkaar maar startte niet in zonder bal. Wanneer ze het wel deden kwam er ook een goal uit.

Eind eerste helft 13-3

Wat gebeurt hier? In de pauze overleg met het team gehad wat er anders moest gaan en aangegeven dat ze uit die verdediging moesten blijven. Daar gaan we aan werken.

In de tweede helft ging het wat beter. Er werden wat break-outs gelopen en men vond elkaar wat vaker. (Ja we hebben ook een linker kant op het veld dames en heren)

Al met al een hete wedstrijd waar we weer wat van hebben geleerd.

Eindstand 17-11 (betekent dat we de tweede helft hebben gewonnen met 4- 8)

Op naar de volgende wedstrijd!

Groetjes

Meine en Danny