D1: Van jeugdteam naar puberteam

Dit weekend mochten we tegen Conventus spelen. Een team wat het spelletje give en go goed beheerst. Een hele goede wedstrijd om eens te kijken hoe we nu staan qua verdediging. Voor de wedstrijd de spelers toegesproken over de wedstrijd en aangegeven dat het plan compact verdedigen was en in de aanval het tempo hoog te houden en het veld breed. Instarten zonder de bal, dreigen enz. We zullen in de toekomst steeds meer teams tegenkomen die in een zone verdedigen

Dat was de theorie nu begon de wedstrijd.

Voor de wedstrijd stonden we een minuut stil ter nagedachtenis van onze oud-voorzitter Jan Baijens. Een mooi stil gebaar.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk bij een aantal spelers dat het compact verdedigen niet zomaar verzonnen was door de coaches. Zodra ze te ver uitstapte of zich lieten uitlokken tot te ver uitstappen ging het give en go machine aan van de tegenstander. Ze hebben een aantal speler die goed kunnen handballen en ze kunnen makkelijk scoren.

Het is belangrijk om gedisciplineerd te spelen. Dat houdt in dat je elkaar helpt, denkt aan je taken, geconcentreerd speelt.

Ondanks wat ik boven schreef vond ik dat het al stukken beter ging dan dat we de eerste keer tegen Conventus speelden. We zijn als team in beweging. (groei beweging).

Ik zie het team wel eens als een kind. Het was een klein kindje en komt nu in een puberfase. Het belangrijkste is dat de puber niet bang wordt om dingen uit te proberen en dingen blijft durven. Ook is het belangrijk dat de puber zich sociaal ontwikkeld. Het is (en blijft) een teamsport. Kijk naar elkaar. Blijf kijken ook al ga je met de bal in de aanval. In je eentje kun je nooit een wedstrijd winnen, met zijn allen kunnen we iedereen aan.

In de aanval kunnen we nog heel veel winst behalen. (blijven we aan werken)

Ik zie nog te weinig durf in een normale opbouw. Start in zonder/met bal, geloof in je eigen kracht! Jouw ouders naast het veld zal je vaak zat horen roepen: Ga er eens voorbij, probeer het! Dat komt omdat zij je zien met al je potentie, ook al geloof je het zelf niet. Probeer! Begin het zelf te geloven.

Zoals altijd bleven jullie altijd doorgaan en het werd nog spannend. We hadden ook pech met doelpogingen en wie weet wat er dan was gebeurd. Feit is dat ik zie dat we stappen maken.

Helaas konden we de achterstand niet inlopen. Eindstand 18-21

Volgende week hebben we weer een spannende wedstrijd tegen Twist. Leuk!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny