HC1: Gemengd door corona

Eindelijk! Ze mogen weer spelen! (Nu wij senioren nog…) En dan eindelijk is het zover, drie wedstrijden die feitelijk nergens over gaan, waar menig trainer/coach bij kennelijk vele verenigingen al zoiets hadden “moeten we het nu nog allemaal omgooien voor die drie zaterdagen?”. Maar laten we wel wezen, als je die guppy’s op het veld ziet staan, ja. Dan is het absoluut de juiste keuze geweest. Een enkeling door zijn enkel, een ander met het hoofd tegen het asfalt, ja, de sfeer van stroef oud rollatorspel zat er helemaal in! (Welcome to my world!) Overigens, die ongelukjes waren bij onfortuinlijke spelers van Vires.

Eindelijk mochten ze weer spelen…

Behalve Guido, die werd vandaag getest omdat er begin van de week op school eentje in de klas positief was getest. En je kunt er coronagif op innemen dat de uitslag niet positief is. En al ben je dan toch nog positief verklaard, dan is de uitslag dus eigenlijk niet positief te noemen.

Behalve Steef, want die moet nu gedwongen twee weken uitzitten totdat iemand in de directe nabijheid beter is. En al sluit je jezelf hermetisch op in je kamer, dan nog mag je niet via de achterdeur stiekem weg om mee te spelen…

En dan blijft er met een krappe 8 spelers nog maar 6 over.

Nu speelden we tegen een gemengd team en met de dames C vóór onze wedstrijd, was de keuze gauw gemaakt. We maken er ook een mix-team van!

Iets wat je niet in de reguliere competitie kunt doen, maar met deze drie spek-en-bonen wedstrijden gaat het maar om één ding: spelen, plezier en weer wennen.

En zo had ik een beetje van Meine en een beetje van het mijne op het veld rondhuppelen.

Niet slecht voor een noodgedwongen C-mix met maar één gelijkenis in hun spel; spelen met druk vanaf de hoeken. De onderscheppingen en een paar breaks deden de rest.

Zoals gezegd; ik was niet erg verbaasd, maar wel prettig verrast met het eindresultaat. 13-30

Kyano: Als je niet scoort moet je nog een seizoen blijven… Wellicht helpt het? Je was HEEL dichtbij vandaag! Volgende week zal wel lastig worden, maar die week erop thuis… We kunnen er nog even op trainen!

Sepp: Hey rakker! Hoek en cirkel was prima toch? Ow, en meneer scoort vanuit een break! Een break door je net gereviseerde keeper die al 2 maanden hersteltraining volgde. Die ging dus wel goed met vangen en afronden!

Romy: Beetje kunnen lachen met de ad-interim coach van de tijdelijke C-mix? Mooi zo! Kan ik vlak voordat je overvliegt naar Oliveo, in ieder geval nog zeggen dat ik je een keertje gecoacht heb 😉 Je was ook hier weer lekker op dreef! Dank je wel voor je hulp en punten!

Milan: Ja! Zie je wel! Een ander zei het ook al. Je kijkt zo gemeen en fel als je verdedigt, daarom fluiten ze je af dus. Kijk vrolijk, dat helpt! Wellicht helpt het ook bij het scoren, want als je gemeen en fel kijkt knijp je je ogen een beetje dicht en gooi je daarom soms tegen de paal? En dan zeker volgend seizoen bij de Meeuwen tegen Roda ALLES raak he! Mag wel hoor, zolang wij er maar steeds eentje meer scoren 😉

River: Onze rasechte interceptor, ik ga je missen gup! Het was weer pluk de bal uit de lucht-dag voor jou vandaag! Maar tante Rosita gaat samen met je nieuwe team bij Treffers jou wel wat bozer aankijken als je niet scoort uit zulke kansen hé! Nou, oke.. Het was een spek-en-bonen wedstrijd en we stonden al ruim voor…

Anouk: Duidelijke zaak dame, zo vanuit de linkerhoek. Ze moeten jou daar niet teveel ruimte geven anders pak je je kans gewoon en scoor daar voldoende punten mee! Lekker in je actie door tempo te maken en doelgericht gooien om te scoren. Dank je wel voor je hulp en punten!

Isabel: Miss Die Hard… En mij dan aankijken met die “please please please?” ogen van je… Je weet me wel te besturen he? (DE reden dat ik geen meidenteam doe, strandt binnen 2 maanden met ellende door dit soort zaken…) Staat eigenlijk 90% van de wedstrijd in het veld… Maar dat was niet onverdienstelijk! Ook jij bedankt voor je hulp en punten!

Jesse: Nu had je al last van je pols, ga je er nog een keer op vallen ook… Maar gelukkig was dat pas ver in de tweede helft. Je hebt het team prima weten aan te sturen vanuit het midden, dat was eigenlijk de grootste taak vandaag, die motor draaiende houden. En naast de 5 en lang hebben we inderdaad druk, onderscheppen en 1 op 1 acties, en dat is eigenlijk ook al voldoende om een wedstrijd mee te winnen.

Joshua: Vannacht heeft de coach heel die parkeerplaats vol gekregen met pluisjes uit de bomen te schudden. Goed voor je hooikoorts, lekker voor je longen, de ultieme test in je hersteltraining op weg naar HB1 voor volgend seizoen. En daar ging meneer “ik zal wel niet zoveel houden denk ik” in het doel staan. Je bent er nog niet. Klopt. Je bent weer op niveau waar je ooit was en ondanks niet 100% fit in de enkels en stabiel, hou je er genoeg en gooi je zelfs een paar breaks aan met ingetapete vingers! We gaan nog effe door, ook in juli. Maar jij bent echt wel B-ready!

De coach