Het verhaal van: Micha Bloem

Bij deze een teamfoto van vroeger. Ik gok dat het 1990 was, misschien 1991, maar zeker weten doe ik het niet.

Zelf heb ik vanaf 1982 zo’n twintig jaar met veel plezier gehandbald bij Roda. Eerst bij de pupillen, en toen doorgroeiend via de aspiranten en junioren naar het Heren 1 team. Kennelijk hadden we een aantal goede spelers die jaren bij elkaar, want we slaagden er zowaar in om tot de 2e divisie te komen. Dat duurde ook maar 1 seizoen, maar toch niet slecht gedaan voor een club waar toen nog geen 100 leden waren, inclusief alle jeugdteams.

Tijdens de (beruchte) toernooien in Duitsland (Braunschweig / Ibbenburen) zijn bijzondere herinneringen gevormd, waaronder:

  • de haarscherpe imitatie van Raymond van het Groenewoud (liefde voor muziek) door Maarten, ‘s nachts in de gangen van de school / sporthal waar we geacht werden te slapen
  • de race (?) om de plantenpot , door Marcel ingezet. Niet te beschrijven als je er niet bij bent geweest
  • het pauzeprogramma op de zondag tijdens de finales. Geen van onze teams had zich gekwalificeerd, maar gelukkig liet de Duitse organisatie wat tijd tussen de wedstrijden. Brutaal zoals Roda leden zijn vermaakten wij onszelf met een spontane handbal show

Zo zijn er nog veel meer herinneringen aan deze tijd. Het is dan ook een mooie gelegenheid om, ter ere van het 50 jarig jubileum, deze te delen met elkaar.

Groeten,
Micha Bloem