DB1: Hou haar tegen!!!

Zaterdag 5 maart om 1100 uur mochten we aantreden tegen Savosa. Deze keer in de Zevenkampse Ring. Helaas konden Martje en Sterre er niet bij zijn maar gelukkig kon Laura van de C ons helpen. Superbedankt Laura! Je deed het heel goed!

Na een week niet trainen is het altijd afwachten hoe de meiden uit hun “vakantieslaap” komen. Maar iedereen was lekker op tijd en we konden een uitgebreide warming up doen.

Opstelling in de aanval: Nienke op de LH (voor de nodige dreiging), Anouk op de LO (daar kan ze het meeste schade aanrichten (ook in de verdediging)), Anouk op de MO (zij straalt het meeste rust uit (balvast) en heeft ook een goed afstandsschot), Isabel op de RO (Veel techniek en (als ze het op haar heupen heeft) een uitstekend schot), Ilse op de RH (veel dreiging en balvast), Jill op de cirkel (Lekker aan het vervelen in de aanval en heel gevaarlijk in de verdediging met onderscheppingen en geeft heel goed rugdekking aan de RO en LO in de verdediging).

Savosa DB1 heeft een goed team die nummer 1 staat in de poule. Wij staan nummer 4. Fitte dames met voldoende agressie.

De vorige keer dat we tegen ze gespeeld hadden verloren we met 1 punt verschil. Dat kwam omdat we slordig waren in de passing, niet fel in de verdediging en recht op de keeper schoten.

Eens kijken hoe we het nu gingen doen.

Al in het begin van de wedstrijd kon je zien dat Roda DB1 veel geleerd heeft in de afgelopen trainingen en wedstrijden. Het is meer en meer een team aan het worden. Ze praten meer en durven meer. Spelletjes werden ingezet en Anouk kwam (omdat Nienke zeer goed druk zette in de hoek) zeer vaak door de verdediging van Savosa door. Zo vaak dat, op een gegeven moment, er elke keer vanaf de tribune “Hou haar tegen” werd geroepen…. het hielp niet. Elke keer zette Anouk hetzelfde spelletje in en elke keer kwamen we tot een doelkans. Lukte het niet, deden we wat anders. Je zag de rust in het spel.

Ook in de verdediging werd gewoon goed verdedigd. De cirkelloper werd uitstekend afgedekt en de LO en RO kregen weinig kansen door een uitstekende teamverdediging.

Natuurlijk kregen wij ook wel doelpunten tegen. De tegenstander kwam er toch wel eens door maar, en ik heb het al vaker gezegd, dan staat daar Laura en laat zien wat haar passie is. Keepen.

Ruststand 8-4

In de tweede helft waren beide teams moeite het niveau hoog te houden en Roda probeerde te snel af te sluiten. Dat gaf Savosa de kans om te counteren en ze maakte al snel 2 a 3 doelpunten op die manier. Gelukkig bleven de meiden rustig en pikte steeds hun puntje mee. Jill zorgde nog voor een mooie onderschepping en maakte het met een prachtige pirouette af.

Ook al hebben niet alle meiden gescoord, het is een echte teamoverwinning!

Eindstand 18-14

Anoek: Prachtig om te zien dat je de verdediging het bos in stuurde met die schijnbeweging

Anouk: Hou haar tegen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilse: Voor zo’n klein meisje kan je hard gooien! Wat ben je een koele kikker met de 7 meters!

Isabel: Break out junkie!

Jill: Onderschepkoningin met ballettalent

Laura: Jij gooit jou been zo hoog wanneer een doelpoging uit de bovenhoek haalt! Super!

Nienke: Jij laat al snel merken dat ze je niet moeten onderschatten!

Laura: Wat goed dat je mee wilde doen met de meiden B. Top!