DS1: Die ballen moeten er wel In dus…

De thuiswedstrijd tegen Indus was een belangrijke. De winnaar gaat om het kampioenschap spelen en de verliezer haakt voorlopig af. Coach René had de dames op scherp gezet want via 2-0 en 5-2 stond het na een minuut of twintig 10-5 voor Roda door doelpunten van Simone, Kim, Maegan, Marieke, Vera en Myrthe. Indus gaf echter niet op en vlak voor rust stond het al weer 10-10. Slordig spel van Roda en veel schoten op paal en lat en voor je het weet is je 5 punten voorsprong verdwenen. Gelukkig wordt de rust met een 12-10 voorsprong bereikt. Maar die ballen op de paal moeten er in de 2e helft wel in dus.

Maar het is Indus dat al snel een voorsprong neemt. Eva en Nicole staan afwisselend prima te keepen. En Floor en Idy staan ijzersterk te verdedigen. Door goals van o.a. Nikki en Yentl is er bij 17-17 nog van alles mogelijk maar als tijdens de enige 2 minuten straf van de wedstrijd Indus optimaal profiteert en 3x scoort, is het beslissende gaatje geslagen. Roda probeert nog van alles, maar Indus speelt geroutineerd de wedstrijd uit. De eindstand wordt, na een prima wedstrijd van beide kanten, 22-26 en Indus gaat door voor het kampioenschap waar de dames van Roda jammer genoeg voorlopig afhaken.

Doelpunten: Nikki en Simone 5x, Kim 3x, Maegan, Myrthe, Marieke en Yentl 2x, Vera 1x