D1: Teamspirit en een beetje taktiek

Na een lange tijd geen inspiratie te hebben gehad , hier wederom een verslag van de D1.

Vandaag mochten op Schuttersveld aantreden tegen DES’72 D1#. Beide teams hebben dispensatie spelers dus dat voelt gelijk als een eerlijk strijd. Wij staan 2e, hun staan 4e, maar beide hebben we evenveel punten.

Met deze week Selm als keeper in het doel voor de 1e helft gingen we van start. We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden al snel een doelpunt gescoord, DES was ook niet bang om in de aanval te gaan en daardoor vielen er doelpunten over en weer. Met een verdiende ruststand van 10-8 begonnen we aan de 2e helft.

Ook de 2e helft werd er aan beide kanten goed gescoord en ook al hadden we op een gegeven moment een voorsprong van 5 punten , door af en toe wat schoonheidsfoutjes kwamen we zelfs met 1 punt achter. Toen maar wat tactische wijzigingen en uiteindelijk door goed teamspel en een paar individuele acties konden we de wedstrijd naar ons toetrekken.

Wat vandaag opviel is dat steeds meer spelers durven te schieten op doel (Thiago schakelde de keeper nog uit via een geplaatste stuiterbal), dat de hoeken beter benut werden en ook vanuit de hoeken werden er doelpunten gemaakt.

Ik heb zelfs een keer druk rechts gezien en daardoor konden we ook scoren via de linkerhoek. Dat zijn nu de dingen waar we op trainen. Tuurlijk gaat het niet altijd even vlot en mooi, maar het is een leerproces. Dat is wat ik week in, week uit zo mooi vind aan jullie, dat jullie steeds beter worden en ook dingen vanuit de training proberen…

Met een 20-15 overwinning ben ik uiteraard zeer tevreden en ook heel trots op het team. Ik heb zin in volgende week, dan gaan we de keeperskwaliteiten van Maja bekijken!!