F1: Onze eerste winst dit jaar!

Vandaag om kwart over 10 stond het F team van TOGB op ons te wachten. Het team was compleet en iedereen was er klaar voor. Ze hadden er zin in!

In de kleedkamer hebben we weer even geklets. Focus op het samenspel, anderen vrijspelen, gaan voor de kansen en het belangrijkste: plezier maken!

Haley leidde vandaag de warming up. De kids doen dit altijd heel netjes in een rij en volgen degene die de warming up leidt. Daarna even in tweetallen overgooien om ook warm te worden met het gooien en vangen. Als laatste in 1 rij de keepers warm gooien. Hier hebben we geoefend met de side step en dit keer was het de moeder van Elvia die als verdediger stond. De kids hebben dit seizoen geleerd dat de side step wordt gedaan om de verdediger naar de verkeerde kant te leiden, om vervolgens snel aan de andere kant er langs te gaan. Dit doen zij al heel goed en wisten de moeder van Elvia goed in de maling te nemen.

Toen begon de wedstrijd. Anouk was de aanvoerder en begroette TOGB. De yell werd zo hard mogelijk gedaan en het publiek was goed te horen. Wij hadden vandaag vijf wissels. Er zat een heel team aan de kant en een heel team in het veld. Vanaf het beginsignaal tot aan het eindsignaal was er goed spel, waarin het samenspel groot was. Ook werden de kinderen goed vrijgespeeld.

Onze keepers: Rahul, Anouk, Yuna en Manuela hebben goed het doel verdedigd. Zij zijn absoluut niet bang voor de bal en schoppen en slaan de bal het doel uit. Zij maakten het de tegenstanders erg lastig.

De verdediging stond ook goed. Ze hielden het veld goed breed en keken goed waar de tegenstanders stonden. Met hun armen omhoog onderschepten zij een aantal keer de bal of maakten het de tegenstanders moeilijk om de bal te kunnen schieten.

Zoals hierboven al geschreven is, was er een heel mooi samenspel. Hierdoor hebben alle kids de kans gekregen om te schieten op het doel. Wat een mooie ballen zijn er gegooid. Fay, Elvia, Rahul, Haley, Aaron, Anouk en Manuela hebben allemaal gescoord.

Damaris, Sophie en Yuna hebben meerdere keren mooie ballen op het doel geschoten. Ze waren zo gericht dat de bal een paar keer op de paal of lat belandden. Als zij niet schoten op het doel, speelde zij de andere kids aan die vrij stonden en konden afronden op het doel.

Het was een heel leuke wedstrijd! Onze doelen zijn behaald: samenspel, kansen benutten, andere vrijspelen en plezier maken! Wij sloten de wedstrijd af met een winst van 7-10!

Groetjes van de F-jes