DC1: Oliveo en TOGB

Na een druk weekend vorige week is het verslag schrijven erbij ingeschoten, dus dit weekend 2 verslagen voor de prijs van 1.

Vorige weekend speelde we in de Zadkine tegen Oliveo. Een team dat elke wedstrijd ruim gewonnen had dus we konden ons opmaken voor een pittige wedstrijd. Het is ook een tegenstander met dispensatie speelsters en al snel bleek dat er ook wel boomlange speelsters bij liepen.

Wij waren niet compleet maar Sy’rai en Noa waren bereid om na hun eigen wedstrijd aan te sluiten zodat we toch over wissels konden beschikken. Tot de 3-3 bleven we goed bij maar we hadden duidelijk moeite met de afstandsschoten van de lange opbouwers en Oliveo kon al snel een voorsprong nemen. Mede doordat we ook niet echt door de verdediging van Oliveo heen kwamen en hierdoor moeilijk tot scoren konden komen gingen we al met een ruime achterstand de rust in. (4-13)

In de rust afgesproken een strakke 6-0 verdediging neer te zetten en dat werkte de eerste 10 minuten erg goed waardoor Oliveo moeilijker tot scoren kwam. Echter hadden de Roda meiden nog steeds moeite om zelf tot scoren te komen waardoor de afstand niet echt verkleind kon worden en een beetje op die 9 doelpunten verschil bleef hangen. De laatste 10 minuten werd er weer te veel ruimte weggegeven in de verdediging, te laat uitgestapt waardoor de achterstand nog iets meer opliep. Uiteindelijk sloten we de wedstrijd af bij een 9-23 stand. De 2e helft iets beter dan de 1e helft maar het was zeker niet onze beste wedstrijd. Maar ook dit soort wedstrijden horen erbij.

En dan deze week…

Dit weekend mochten we naar Berkel en Rodenrijs waar TOGB onze tegenstander was. Op het veld hadden we een superleuke en spannende wedstrijd tegen TOGB gespeeld die in 19-20 was geëindigd in het voordeel van TOGB. Helaas waren we deze week in tegenstelling tot onze vorige ontmoeting niet compleet. Beau was in België (gefeliciteerd met je oma meid!) en Laila was ziek waardoor we toch wel belangrijke speelsters missen. Gelukkig kon Noa met ons mee spelen waardoor we in ieder geval genoeg speelsters in het veld hadden staan. Geen wissels dit keer op de bank, dus ook dit keer zouden de meiden vol aan de bak moeten en konden ze zich opmaken voor een pittige wedstrijd.

De meiden hadden er veel zin in, en dat was duidelijk in het spel terug te zien. Met volle overgave, inzet en enthousiasme en vooral doorzettingsvermogen speelde ze een geweldige 1e helft. Aan niks was te merken dat er geen wissel was, de snelheid in het spel lag zowel bij Roda als bij TOGB hoog en beidde teams lieten leuke aanvallen zien. Soms kwam TOGB op 2 doelpuntjes voorsprong maar telkens wisten de meiden de veerkracht te vinden om de stand weer gelijk te trekken. Eigenlijk tegen alle verwachtingen in gingen we met een gelijke stand de rust in. (8-8) Vlak voor rust kreeg Katie in de verdediging een bal keihard op haar borst, dat was schrikken en vooral heel erg pijnlijk voor Katie.  Maar Katie is een bikkel en ging in de 2e helft gewoon weer in het veld staan.

In de 2e helft kwamen we door een geweldig schot van Joelle op voorsprong maar ook TOGB wist ons net weer snel te vinden. En binnen een paar minuten was het ook duidelijk dat TOGB vol voor de Break-out zou gaan in de 2e helft. Na de gelijkmaker van TOGB wisten ze ook al snel weer de voorsprong te pakken maar de Roda meiden geven niet op en de 10-10 lag ook weer binnen. TOGB deed er nog een schepje bovenop en kwamen weer op 12-10. Maar Lisanne maakte ook weer de aansluitingstreffer dus het bleef nog spannend. Nadat we heel even met 5 speelsters verder moesten doordat Katie even rustig aan moest doen wist TOGB de afstand te vergroten naar 15-11. Gelukkig kon Katie zich weer opladen en ging weer mee in de aanval, en hoe… nadat eerst 2x een doelpunt van haar kant werd afgekeurd (overigens terecht afgekeurd voor x verkeerd inkomen en x lopen) zette Katie de stand op 15-12.

Met nog 12 minuten spelen op de klok was het duidelijk dat de vermoeidheid bij de meeste meiden toe sloeg, er werden met name in de verdediging wat persoonlijke fouten gemaakt waardoor TOGB ruimte kreeg om te scoren en hier gretig gebruik van maakte. De afstand werd vergroot maar ondanks dat bleven de meiden ervoor knokken en met name Joelle en Odessa wisten er zelf nog een aantal breaks tegen over te stellen. Lieke kan vanuit het doel echt een perfecte break aanspelen en hierdoor ontstonden er ook leuke doelpunten deze wedstrijd.

De uiteindelijke eindstand was 26-18 Het lijkt een grote uitslag en dat is het misschien ook, maar zo voelt het absoluut niet. De meiden hebben echt een geweldige wedstrijd neergezet, ze hebben gestreden tot het einde en het was zeer zeker ook een hele leuke wedstrijd, die trouwens uitstekend geleid werd door de scheidsrechter van TOGB.

Noa: Bedankt voor het meedoen, je hebt het uitstekend gedaan. Je durft steeds meer jezelf te laten zien en je eigen acties te maken! Verdedigend sta je er. Vrijwel niemand komt erlangs! Blijf zo doorgaan!

Lieke: Lekker gekeept weer, mooie reddingen, goede breaks gegooid! Toppie! jouw inzet en de wil om het keepen eigen te maken is erg groot en menigmaal houd jij het team op de been!!

Katie: Oei, wat was die bal hard zeg. Dat het pijn deed is 1 ding wat zeker is, ik kan zeggen, mooi geblokt…maar nee daar was de pijn te groot voor. Respect voor hoe je er mee om ging. Je doorzettingsvermogen is bewonderingswaardig! Een sterkte knuffel voor jou!

Otte: Je wil om te leren is groot, je kwam af en toe naar de kant om te vragen wat je anders kon doen, wat je fout deed en wat beter kon. Hou dit vast, maar wordt niet te onzeker, blijf geloven in jezelf! In de aanval je eigen acties gaan maken meid! De wissels zet je perfect in! Nu nog je eigen kansen maken.

Odessa: Snel ben je zeker, de snelle tegenaanval wordt door jou heel goed begrepen en ingevoerd. Wissels durf je te lopen, nu nog meer zelf gaan passeren want dat je dat ook kan is 1 ding wat zeker is.

Lisanne: Jouw schot is echt van wereldklasse, strak, hard en hoe vaak jij wel niet binnenkant paal de bal erin kan gooien is echt ontelbaar. Maar je doet het te weinig. Meer doen, maak meer je acties! Mooie doelpunten gemaakt!!

Joelle: Onvermoeibaar? Wow, jij bleef gaan, je was niet te houden. Elke week laat jij zien dat je er 100 % voor gaat, de tegenstander heeft grote moeite om jou tegen te houden. Maar jouw doelpuntenmachine is vrijwel niet te stoppen. Het is heerlijk om te zien hoe jij je ontwikkeld. Blijf zo doorgaan!

Meiden, bedankt voor de superleuke wedstrijd en bedankt voor jullie inzet dit afgelopen jaar! Maandag is onze laatste training van dit jaar. Onze eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 6 januari en de eerstvolgende training op maandag 8 januari.

Voor iedereen hele fijne feestdagen en een heel fijn, leuk, gezellig, gelukkig en vooral gezond 2018!