D2: Twee verslagen

Gelukkig Nieuwjaar!

Zondag 7 januari mochten we onze eerste wedstrijd spelen tegen Helius D2. De wedstrijd begon om 10.00 uur. (wat best wel vroeg is zo aan het einde van de vakantie)
Maar ja, Helius moest nog vroeger op dus we (ik) moet niet klagen. J
Anouk kwam ons helpen van de D3. Toppie!

Je kon wel merken dat het team nog de vakantie in de benen had. Ze waren er niet helemaal bij. Maar door individuele acties kwamen we toch voor te staan en dat hebben we niet losgelaten. (Wat is dat toch knap dat jullie, een team dat voor een groot deel uit E-tjes bestaat, zo goed spelen tegen D teams)

Je merkte wel dat iedereen weer moest wennen. Men lette wat minder op in de verdediging en in de aanval keek men niet goed om zich heen. Maar ja, de eerste wedstrijd van het jaar… Op naar de volgende!

We hebben gewonnen met 15-13.

Een wedstrijd met twee gezichten.

De tweede wedstrijd speelde we afgelopen zaterdag tegen HVOS D2. Een team wat behoorlijk fysiek speelt (Dat hoort erbij, het is handbal) en een paar goede spelers heeft.
River was ziek maar Jesse en Laura van D3 kwamen ons helpen. Nog bedankt!
Tegen dit team hadden we onze eerste wedstrijd gespeeld van het zaalseizoen in onze huidige samenstelling.  In zekere zin was deze wedstrijd ook een nieuw begin voor het team. We verloren wel de wedstrijd, maar we zagen iets ontstaan. Er werd een stap gemaakt in het spel.

Na een goede warming up, begonnen we aan de wedstrijd. Al snel bleek dat een aantal spelers hun hoofd er niet helemaal bij hadden en er werd af en toe slordig gepassed en niet zo fel verdedigd. Dat kan je niet doen tegen HVOS. Met twee goede schutters was het binnen aan het einde van de eerste helft 11-2 voor HVOS.

In de rust hebben we het met het team over gehad dat er meer snelheid en felheid in het spel moest komen. BLIJF BEWEGEN.

En wat een start maakte Roda in de tweede helft! De ene na de andere vrije man/vrouw werd gevonden. Er werd bewogen zonder en met de bal. In de verdediging zat iedereen er fel op. Je zag bij HVOS dat ze niet wisten waar ze moesten kijken. En met nog 10 minuten te spelen stond het 13-9! Jaha, het werd nog spannend!

Maar ja, HVOS heeft een paar stevige spelers die wat fysieker werden in het spel en dat is iets waar ons team nog aan moet wennen. Plus de sprint in de tweede helft kostte veel kracht dus je zag in de loop van de tweede helft dat de snelheid uit het spel ging en op dat moment pakte HVOS hun kans. Uiteindelijk werd het 17-9.

Maar wat voor stap zagen wij dan? Een “wapen” van Roda is snelheid in de breaks. Snelle mensen in de verdediging. Maar lopen zonder bal en elkaar zien is iets wat we nog beter moeten leren. Dat zagen we in het begin van de tweede helft! Er was beweging, iedereen liep vrij, jullie deden het samen. Zo ben je niet zo afhankelijk van 1 of 2 spelers.
Natuurlijk moeten we dat nog vaak oefenen, maar het begint met deze eerste stap. Goed gedaan!