D1: Partituur prematuur in C#

En het orkest stond. Al ontbrak de eerste viool, met een kopersectie, dwarsfluit en een piccolo kom je ook een heel eind. Niet te vergeten de pauk in het doel, want die hebben we al vaak genoeg gehoord vandaag. Booiinng, nee raak op de pauk maar niet in het doel!

Een verbazingwekkend optreden van 8 gedreven guppen tegen Helius, waar we toch al vaker tegen gespeeld hebben. En je komt daar echt niet binnen met het gevoel van “Ah, Helius! Gaan we effe winnen!”. Het is heel wisselvallig namelijk. Meestal net niet, een keertje net wel en ook helemaal niet.

Groot was de verbazing dus toen het vandaag “helemaal wel” was geworden. (8-23)

De compositie van het spel, de geschreven partituur tijdens de training en uitgevoerd met een messcherp (sharp #) aankomend C-team, dat waren de winnende ingrediënten van vandaag.

In deze ene wedstrijd was er meer samenspel en rondgespeeld dan in de afgelopen 5 wedstrijden bij elkaar opgeteld!

Dit was een heel klein voorproefje van de richting waar het in het veldseizoen naar toe moet gaan. Een hoop te leren nog, een complete omslag, maar de onderstaande eigenschappen van het team kunnen we alvast afvinken!

Kunnen elkaar vinden

Kijken soms een positie verder

Lange ballen aanspelen en vangen

Niet bang om aan te raken

Gedreven naar voren

En zowaar vandaag weer eens goed 1 op 1 verdedigen

Het is duidelijk. Tijd voor een volgende stap, dus laten we dan maar het aankomend veldseizoen gebruiken om ons voor te bereiden als Heren C1.

Lastig, maar wel leerzaam!

De coach