Dames 2: Roda – Rowah

Vandaag mochten we het opnemen tegen Rowah 2. Een team wat we niet kenden, dus beste beentje ervoor en afwachten hoe ze speelden. We hadden 1 wissel doordat Jhannemay niet fit was.
Toos wilde ons graag coachen, en deed het begin praatje en gaf ons aanwijzingen over de aanval en verdediging, super fijn.

Na een paar aanvallen over en weer, was Roda de eerste die het net wist te vinden. Er werd door onze dames zeer goed en secuur verdedigd, waardoor Rowah geen ruimte had om op het doel te schieten. Er werd goed gepraat en de dames van Rowah werden goed doorgegeven, hierdoor had hun cirkel ook weinig ruimte om iets te doen. In de aanval werd er hard gewerkt, maar was het lastig om de ruimte te vinden, en de durf te hebben er echt doorheen te gaan.
Hierdoor was er een rust stand van 4-3 in het voordeel van Rowah.
Na wat opbouwende tips van Toos konden we weer aan de slag voor de tweede helft.

Het werd een pittige tweede helft, in de verdediging moesten we er vol op en flink aanpakken, en de aanval moesten we wat meer rondspelen, en van daaruit balsnelheid maken. Dat laatste bleek op sommige momenten best lastig. Toch zijn er in de tweede helft nog vier mooie doelpunten gemaakt. Ook Rowah maakte nog een aantal doelpunten, waardoor de eindstand 10-7 in het voordeel van Rowah was.

Goede positieve dingen gezien waar we mee verder kunnen gaan bij de trainingen. Dames hard gewerkt en er vol voor gegaan tot het eind.