E2: Waterballet een nieuwe sport

Zaterdag 5 September – Vandaag mochten de meiden aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen, in een nieuw team. We konden direct flink op reis, helemaal naar Hellevoetsluis. Helaas konden Scout en Anoek niet meedoen, ze waren beide in de Efteling. Gelukkig wilden Thijmen en Sven ons helpen.

Angelina was de aanvoerster dus deed de warming-up met de kids. Dat zag er al prima uit. Daarna in twee rijtjes naar elkaar overgegooid en flink snelheid gemaakt. Tiffany ging de eerste helft keepen en werd door Marian warmgetraind.

Nog even tijd om Tiffany warm te gooien. De kinderen nog even de laatste regels uitgelegd van de nieuwe speelwijze. En ze gezegd vooral veel plezier te hebben.

De eerste helft ging direct goed van start. Er werd goed overgegooid in de aanval en Angelina zocht al snel de ruimte en scoorde een mooi doelpunt. In de verdediging zat het goed dicht en kwam de tegenstander er niet goed langs. Er werd goed op de bal verdedigd, en regelmatig werd  de bal goed veroverd van de tegenstander. Waardoor de kids ook vaak de aanval in konden gaan. En daar stond Thijmen helemaal vrij in de hoek, hij werd mooi aangespeeld, en maakte ook een doelpunt. Snel daarna volgde Joelle met een mooi sprongschot en maakte ze de 3-0. Het was af en toe wat lastig om te zien wie wie verdedigde, daardoor stond er opeens een tegenspeler vrij op de cirkel, die maakte voor Helius een mooi doelpunt. Tiffany hield verder de ene na de andere bal, en je zou echt niet zeggen dat dit haar eerste wedstrijd was dat ze keepte.

In de aanval deden de kids hun best om iedereen aan te spelen, en de ruimte te zoeken, uit een van die situaties startte Talitha heel mooi in, waardoor ze op de cirkel de bal kreeg en kon scoren. Ook Angelina rondde zo nog een keer mooi af. Noa zette zich ook goed in, in de aanval goed andere kids aangespeeld, en daarbij ook andere kids de ruimte gegeven om op het doel te schieten. Nu binnenkort zelf ook je kans nemen en lekker schieten op het doel.

Sven was ook goed bezig, twee mooie doelpunten gemaakt door goed te passeren en de ruimte op te zoeken.

Evrim speelde haar eerste wedstrijd bij de E. Het was best wennen, maar je inzet was super. Lekker de bal onderscheppen, en wegtikken bij de tegenstander, en ook al een paar schoten op doel. We gaan hier zeker nog verder op trainen en dan komen de doelpuntjes vanzelf.

De rust brak aan en het regende al een poosje. De kids een groot compliment gegeven, want we gingen met 7-1 de rust in. Wel gezegd niet te verslappen. Angelina zou de tweede helft gaan keepen, dus Tiffany mocht spelen. Afgesproken alert te blijven in de verdediging, en nog iets beter naar de ruimte en gaten te kijken in de aanval.

De tweede helft startte, maar helaas ging het steeds harder regenen. Waardoor het vangen moeilijk ging, de bal ging snel uit, of kwam op plekken terecht waar die niet gewenst was. De tegenstander had hier gelukkig ook moeite mee.

Maar ondanks dat maakte Talitha nog twee prachtige doelpunten. Angelina stond heel geconcentreerd te keepen, en haalde er best wat balletjes uit. Er ging voor Helius maar 1 bal bij ons het doel in. Halverwege de tweede helft kwam de regen echt met bakken uit de hemel, een waterballet was geboren, het spelen werd bijna onmogelijk gemaakt. In overleg de wedstrijd gestopt om nog even de tijd te nemen voor de Shout outs.

De meeste kids deden dit voor het eerst, ze mochten een keer op het doel schieten en een keer keepen. Daarbij zag ik een hoop mooi gerichte schoten! Toppie meiden!

Aan het einde van deze zeer natte maar ook zeer sportieve wedstrijd stond er een eindstand van 9-2 voor Roda op het scorebord!