D- Girls: De 2e wedstrijd van het seizoen

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Ventura in Schiedam gepland. Nadat we op vrijdagavond 1,5 uur in de regen hadden getraind was het weer niet veelbelovend zaterdagochtend. Ook nu kwam namelijk de regen met bakken uit de hemel. Er werd dus ook flink wat geapt in de groepsapp van zowel de ouders als de meiden zelf over de regen en de hoop dat het in de middag droog zou worden. Ik zelf als coach had die hoop toch wat minder ( sorry , meiden)  doordat de zondag hiervoor het veld van Ventura geteisterd werd door wespen. En met regen zouden de wespen toch wel wat minder aanwezig zijn. Maar de weergoden hadden de hoop van de meiden waarschijnlijk goed begrepen want zodra we richting Schiedam gingen werd het droog en kwam er zelfs eventjes een zonnetje te voor schijn. In de auto terug naar Rotterdam ging het weer regenen dus we hadden heel veel geluk vandaag.

Helaas waren Katie en Ruby ziek en konden niet meespelen. En ook lieke was afwezig dus miste we 3 vaste speelsters in het team. Gelukkig wilde Joelle en Talitha van de E2 ons komen versterken dus konden we toch nog beschikken over een wissel.

De meiden gingen zoals altijd enthousiast van start en binnen een paar seconden kon de keepster van de tegenpartij de bal achter haar vandaan vissen. Het was Odessa die de bal kreeg en dwars door de verdediging van Ventura heen sneed. En de toon was gezet. Het werd een makkelijke 1e helft. Er werd keigoed verdedigt en gekeept en ook de aanvallen liepen lekker. Af en toe werd er onzuiver aangespeeld of ging de bal er net niet in, maar het belangrijkste is dat het gezien wordt als er iemand vrij staat en dat iedereen acties durfde te maken. Door doelpunten van Nina (3), Lisanne (3) en Laila (1) konden we de rust ingaan met een ruime voorsprong van 0-8.

In de rust afgesproken met de meiden om de 3 wissel en de 3+ te gaan proberen. We hadden hier vrijdagavond voor het eerst op getraind en ze konden het nu dus mooi in de praktijk brengen. Als coach hoop je dan dat ze het ook daadwerkelijk durven te doen. Maar de meiden lieten zien dat ze alles aan durven en nadat de eerste keer de 3 wissel een 2 wissel werd hebben ze paar mooie 3 wissels laten zien wat ook resulteerde in een doelpunt.

Bij de stand van 0-9 kregen we een penalty tegen en terwijl wij met zijn allen stonden te juichen en te klappen omdat Danique de bal mooi tegenhield , floot de scheidsrechter voor een doelpunt. De bal was volgens haar over de lijn geweest.. Jammer, maar kan gebeuren. Vlak daarna kregen we weer een penalty tegen en die werd er mooi ingeschoten dus toen hadden we ineens 2 tegendoelpunten. De meiden moesten zich even herpakken maar al snel kwam het spel van de Roda meiden terug en waren er weer leuke acties te zien. Door doelpunten van Lisanne (2) , Nina (2) en Laila (1) en nog een doelpunt van Ventura kwam de eindstand op 3-13.

Super gedaan meiden!  Bedankt voor de leuke wedstrijd!

Laila: Vrijdagavond tijdens de training moest je afhaken omdat je niet lekker was. Ook vandaag was je nog niet helemaal lekker, voor de wedstrijd vroeg je of je extra mocht wisselen. Fijn dat je erbij was meid! Je hebt een goede wedstrijd gespeeld en ook nog eens lekker weten te scoren! Toppie!

Lisanne: Vorige wedstrijd wat pech in de afronding, maar zoals je vandaag al zei: dat heb je vandaag helemaal goed gemaakt! Mooie bewegingen en strakke schoten. Dit was echt jouw wedstrijd. Toppie!

Nina: De vorige wedstrijd hebben we je moeten missen en vandaag liet je zien dat het missen echt letterlijk is. Je was lekker op dreef , je schoot de ballen er heerlijk in en je bent onmisbaar op de cirkel! Toppie!

Odessa: Een flitsende start. Voordat de tegenstander in de gaten had dat de wedstrijd al begonnen was, had jij je doelpunt al gepakt! Super hard gewerkt.. In de verdediging wederom niet te passeren. In de aanval moet jij echter veel meer voor je eigen kansen gaan! Je bent een echte teamplayer en dat is zeker te prijzen maar jij mag iets egoïstischer worden! Top gedaan!

Danique: Ook deze wedstrijd was je weer belangrijk in het doel. Een paar prachtige reddingen!  De 1e helft de 0 gehouden maar zeker ook de 2e helft goed gekeept! Eigenlijk kregen we maar 1 veld doelpunt tegen, dat is echt heel goed. Toppie!

Otte: overal inzetbaar, altijd fel in de verdediging. In de aanval ook belangrijk , paar hele goede assists gegeven maar ook jij moet meer voor je eigen kansen gaan!!! Gewoon lekker schieten op het doel: het schot heb je zeker al, dus gewoon lekker gaan knallen! Top gedaan.

Joëlle: Pas op vrijdagavond kreeg je de vraag of je mee wilde doen doordat er ineens  zieken waren in ons team. Bedankt voor je flexibiliteit ! Daar waar je vorige wedstrijd bij de D een beetje onwennig was in het begin was daar vandaag niks van te merken! lekker fel verdedigt, je liet je niet van je stuk brengen. Echt heel goed gedaan! Bedankt voor het meespelen!

Talitha: Vandaag voor het eerst mee met de D. Je had er zin in en dat was te merken! verdedigend was je sterk aanwezig, ze kwamen er niet langs! Ook 1x op het doel durven schieten en het scheelde niks of de bal was er in gegaan, ging maar net voorlangs de paal! Echt heel goed gedaan! Bedankt voor het meespelen!

Ruby en Katie : Beterschap meiden!!

Lieke: Hopelijk heb je een leuke dag gehad vandaag en hebben jullie niet teveel regen gehad!

Groetjes, Marian