E1: Tweede wedstrijd, nog weer beter!

Zonnig, zo begon het vorige verslag. Nu was het van de regen in de drup. Het kan natuurlijk altijd erger, maar het wordt er niet veel makkelijker op. Gelukkig hebben we al flink wat regen gehad op de trainingen. Daar kan het niet aan liggen. Mocht iemand weten hoe we er voor zorgen dat het droog blijft, laat even een berichtje achter!

Helius had vorige week al verloren en uit hun verslag viel op te maken dat het een erg jong team was. Een team dat vorig jaar nog F-jeugd was. Roda is dat natuurlijk niet, maar je moet het eerst maar laten zien.

Dat deden we dan ook. 1-7 bij rust en 1-14 bij het eindsignaal. Daar kunnen we lang of kort over praten, maar het grootste compliment zit in de mentaliteit van het team. Er lopen geen zelfzuchtige spelers rond. Mensen die nog niet gescoord hadden werden actief gezocht. Dat is een TEAM!

Kye: Had het de tweede helft op doel erg makkelijk. Twee goede vangballen en… dat was het wel. Weinig te doen gehad. Gelukkig liep je de eerste helft hard en was je vaak een erg belangrijk tussenstation in mooie aanvallen.

Méoni: Topscorer vandaag, maar ook degene die het meest probeerde de rest te laten scoren. Ik maakte me na het eerste schot wel een beetje zorgen (bijna dwars door de keeper). Volgende wedstrijd ook die in een hoekje, maar verder uitstekend gespeeld!

Milan: Jij werd een keer zo mooi vrijgezet dat het eigenlijk een doelpunt had verdiend. Helaas viel hij nog nét niet binnen, maar dat moment komt steeds dichterbij. Je was in de verdediging vaak in een koppeltje aan het werk. Jij als blokker en iemand anders ving hem dan op voor de break-out. Ook weer minuten op de opbouw gemaakt. Hartstikke goed!

Riley: Als je zo blijft spelen, dan gaan er binnenkort zo veel doelpunten vallen. Het keepen gaat natuurlijk uitstekend, maar ook in het veld ben je een meerwaarde. Makkelijk vangen, agressief (op een goede manier) in de verdediging en vaak op de juiste plaats. Een topspeler in wording!

Sven: Soms vergeet ik weleens hoe makkelijk het gaat bij jou. Vangen, natuurlijk. Erlangs, natuurlijk. Afronden, natuurlijk. Daarnaast ook een voorbeeld in het samenspelen. In de verdediging snap je het. Dat is, zo jong, al best bijzonder. En dat gewoon twee wedstrijden achter elkaar. We gaan doortrainen om dit nog verder te ontwikkelen.

Thijmen: “Als jij in de break gaat, dan komt er een turbo op”. Dit stond in het vorige verslag. Na de wedstrijd met de E2 ontbrak de turbo een beetje, maar dat betekent niet dat het dan slecht gaat ofzo. Niemand komt je voorbij en in de aanval maak je geen echte fouten. Ik denk dat je meer kan, maar volgende keer fitter en dan gaan we wat beleven!

Timothy: Je schrok toen je donderdag aan de beurt was aanvoerder te worden. Dat vond je spannend. Het groeten ging prima, maar ik zag de zenuwen. Hoe gaat het dan in de wedstrijd… Eerste aanval, doelpunt Timothy. De rest van de wedstrijd heel veel break-outs. Zo veel snelheid. In de verdediging het je één doel: De bal veroveren. Zo zien we het graag!

Tristan: Opmerking van de dag: “Die laatste zat er mooi in”. Even een beetje context. Eerst drie keer hoog gooien en dan de laatste laag. Hij zat er prachtig in. Laten we lekker laag blijven gooien! Vandaag had je een makkelijke wedstrijd. Zeker in de verdediging. Heel goed gedaan!

Alles bij elkaar dus een prachtige wedstrijd. 14-1 winnen en allemaal goede dingen laten zien. Dan is het hier ook de plaats om te zeggen dat een wedstrijd alleen leuk is als tegenstander ook sportief speelt en dat was zeker het geval. Die hadden het best zwaar met de regen en het grote veld. Ook dank aan het publiek voor het fanatieke en positieve aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Volgende week vrij, maar daarna naar Barendrecht tegen Savosa. Genoeg tijd om te trainen voor deze nieuwe uitdaging!