F-Team: Zon of regen: ballen komen en gaan

 

Op naar Gouda, Vires et Celeritas is onze tweede tegenstander. Een team met een dispensatie speler, een geduchte tegenstander op papier.

Het veld is nog nat van de regen en de vrijwilligers trekken het veld verder droog, er staan hier en daar nog wat grote plassen.

Lekker warm lopen en even ingooien, de tegenstander heeft al een indruk van ons gekregen. Moeten we tegen die “ukkies” spelen werd er gezegd.

Op dat moment kan je als coach maar één ding zeggen, we zijn gekomen om plezier te hebben en leuk handbal te spelen.

Na 30 seconden stilte voor de overleden vrouw van de voorzitter van  Vires et Celeritas kan de wedstrijd beginnen. Gedurende de eerste helft merkte je dat Roda niet van plan was om het zomaar op te geven.

River scoorde de eerste voor Roda en zette daarmee de toon voor de rest van het team. Helaas was de regen een hele vervelende tegenstander. Een ieder deed er alles aan om er voor te zorgen dat er niets aan het toeval werd overgelaten.

Ik had aan Tessa en River beloofd dat ze mochten keepen. Tessa vroeg of het een andere keer mocht, omdat ze de tegenstanders toch wel groot vond. River die keeper was vroeg of Guido het over wilde nemen om te zorgen dat Vires het moeilijker kreeg om te scoren. We gingen de rust in met een kleine 2-?

Snel schuilen voor de regen en even wat drinken, als je nat bent is het toch wel koud. Even een flinke pep-talk van de coach voor de kids, ga door met wat je deed en hou vol met plezier maken ondanks de regen.

Buiten regent het voort en op het moment dat we naar buiten gaan wordt het iets lichter (hopen we of is dat zo). Ouch, Vires komt sterk terug en scoort 3x achter elkaar. Het spel wordt feller en er wordt aan shirtjes getrokken bij de aanval van Roda. Gelukkig ziet de scheidsrechter het en kunnen we verder spelen. Roda scoort weer en het spel wordt steeds spannender, weer wordt er naar de shirtjes gegrepen. Roda laat zien waar ze voor staan en blijven fairplay spelen. Mooie aanvallen en lastige verdedigingen. Het is ondanks de regen een ontzettende spannende wedstrijd.

Even voor de statistieken:

Guido: 2

Ilse: 4

River 2:

Vires: 7

YES, het fluitsignaal is gegaan en jullie hebben ook de tweede wedstrijd gewonnen 7 – 8.

Jullie hebben laten zien dat het spel ook met plezier gespeeld kan worden. Dit is wie jullie zijn: een leuk team!

Bedankt Danique, Guido, Ilse, Kate, Lois, River en Tessa.

Met dank aan Simone (moeder Danique) voor de foto’s.

Jullie Coach