HS1: Conventus

Met de zon hoog aan de hemel en met een graadje of 30 stond voor de heren 1 van Roda’71 op zondag 30 augustus de eerste (veld)wedstrijd van het seizoen 2015/2016 op het programma. Tegenstander was Conventus, uit Zwijndrecht. Evenals de heren 1 van Roda is Conventus een jong team, waar veel potentie in zit. De ontmoetingen met Conventus leverde vorig jaar vier spannende partijen op, waarvan drie in het voordeel van Roda werden beslist.

De heren van Roda startten ditmaal ietwat vertwijfeld aan de wedstrijd, waardoor al snel achter de feiten aan werd gelopen. Geen onbelangrijk detail in deze hitte: de heren van Roda hadden geen enkele wissel tot hun beschikking, in tegenstelling tot de heren van Conventus, die vier man op de wisselbank hadden zitten. Hierdoor moesten de krachten goed verdeeld worden over de wedstrijd. De eerste helft kende een aantal leuke acties, maar het was merkbaar dat het voor beide ploegen pas de eerste wedstrijd van het seizoen was, ruststand: 10-10.

Na rust leek Conventus snel afstand te nemen. Door goed verdedigend werk en mooie acties in de aanval kon Roda de eerste vijftien minuten van de tweede helft toch nog goed volgen. Aan het eind van de wedstrijd betaalde het verschil in wisselspelers zich echter uit in het voordeel van Conventus. Roda kon het niet meer belopen en Conventus maakte daar dankbaar gebruik van door een aantal succesvolle break-outs te lopen. Conventus won uiteindelijk, ietwat geflatteerd, met 22-16.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen E.T.C. 1 op het programma. Het beginsignaal zal om 13:30 te horen zijn, tot dan!