DS1 gaat ook in de 1e klasse gewoon door met winnen

Een nieuw seizoen, een klasse hoger na het kampioenschap van vorig seizoen en dus is de vraag hoe de dames zich in deze klasse staande zullen gaan houden. Doordat Kirsten gestopt is, was de eerste prioriteit om een nieuwe keepster te vinden. Dat leek een lastig karwei te worden maar geurig zijn we er in geslaagd om zelfs twee nieuwe keepsters te vinden in de personen van Yvette van Winkel en Nicole Janse. Daarnaast hebben we door het stoppen van Kristina en Maaike nog maar 8 veldspeelsters (2 wissel) en is dat vrij krap. Maar net als vorig seizoen maakt het voor de groep blijkbaar niet zo veel uit of we compleet aan een wedstrijd beginnen of niet. De eerste wedstrijd vorige week tegen de DS1 van Twist (voorheen HWC) werd met 15-13 gewonnen en maakte Rosita haar comeback in de Technische staf. De meiden speelden stuk voor stuk een goede wedstrijd en Yvette van Winkel liet in het doel gelijk zien dat we ook dit seizoen over een goede keepster kunnen beschikken.

Vandaag stond de wedstrijd en mocht Nicole Janse het doel verdedigen. Ook zij liet zien een prima aanwinst te zijn met enkele belangrijke reddingen op de juiste momenten. Dat de dames het verdedigen nog niet verleerd zijn was de basis voor een heerlijk potje handbal van Roda kant. Door de hitte en het feit dat we maar 1 wissel hadden omdat Patricia ons kwam versterken vanuit de recreanten moesten de krachten goed verdeeld worden zodat we niet na een kwartier al op apegapen zouden liggen. Na een wat op en neer gaand begin namen de dames in het tweede gedeelte van de eerste helft langzaam maar zeker afstand van Oliveo door doelpunten van Natascha, Fiona en Cindy. De ruststand werd met een 9-14 voorsprong bereikt. De vraag was of we dit de tweede helft konden volhouden en het werd al vrij snel duidelijk dat dit het geval zou zijn.

Met flitsende combinaties werden de een aantal fraaie doelpunten gescoord. Marieke, Simone pikten ook hun doelpunten mee en Iris maakte naast een aantal fraaie velddoelpunten ook al haar 7 meter worpen. De overwinning kwam de tweede helft geen moment meer in gevaar en het eindsignaal werd met 17-25 bereikt waardoor de DS1 van Roda na 2 wedstrijden al weer 4 punten hebben verzameld en dus gewoon in de 1 klasse doorgaan waar ze vorig seizoen mee waren opgehouden. Met winnen !!!!