HB=HS2-Ready

Zondag 30 augustus 2015, de eerste wedstrijd in de nieuwe combinatie Jongens B met Heren 2 tegen Achilles in Gorinchem op een vroege zondagochtend. Een uitermate nat, glad en dampend veld in een broeierige zon lag te wachten op de eerste veldwedstrijd van dit nieuwe seizoen.

Deze dag waren we met negen spelers, waar we uiteindelijk met elf kunnen staan. Jelle zit in een leasecontract bij HS1 en Jordi had vandaag een andere verplichting.

Hoe wordt de opstelling? Een groot experiment dus gedurende de wedstrijd. Voorlopig moeten we de “opvoedkundige kant” van het verhaal niet loslaten omdat B nu bij HS2 zit. Het is erger voor HS2 nu de teamverantwoording weer onder “De Coach” valt. HS2 wordt nu opgevoed en zal zich moeten aanpassen aan de jeugd.

Dus Thorbecke parkeerplaats als verzamelplaats en een nieuwe groeps-yell aan het begin, die voor de B al een seizoen lang werd toegepast.

We konden ons eigenlijk geen betere tegenstander wensen om tegen te beginnen in dit grote experiment. Achilles heeft weliswaar zwaar te kampen met een ondertal gedurende het hele seizoen, maar zij hebben geroutineerde spelers die meteen duidelijk maakt aan onze jonge spelers hoe de vork in de steel zit.

Duidelijk zichtbaar, maar nog wel ondermaats, was toch wel het spel wat werd gespeeld. Doorbordurend op de speelwijze van Jongens B en daar mag HS2 zich dan aan optrekken, waar de fysieke zaken weer voor de B is om zich aan op te trekken.

Een leuke mix die vandaag goed uitpakte en dus erg hoopgevend voor de rest van het seizoen.

Merendeel van de doelpunten kwam dan ook uit de koker van de B-jeugd, wat duidelijk maakt dat ze zich al snel aanpassen!

En laten we wel wezen,…

HS2 wint zowaar weer eens een keer na een seizoen lang ondermaats presteren.

Aandachtig blijven trainen en zeker in de combinatie HS1 – HS2 oefeningen, zorgen dat we ons spel gaan verbeteren en afstemmen op elkaar!

Erik