DS2: Een leuke wedstrijd maar hard op zoek naar een coach!!

Vandaag mochten we met DS2 onze eerste wedstrijd starten tegen Ventura in Schiedam. Doordat er een paar speelsters (Jané en Maaike) gestopt, op vakantie (Jhannemay) en geblesseerd ( Susan) zijn, hadden we maar 1 wissel vandaag. Het was een warme dag en de tegenstander bleek ook nog eens uit jonge meiden te bestaan dus we maakten ons op voor een zware wedstrijd.

De eerste aanval was het dan ook meteen raak voor Ventura. Ook het 2e en 3e tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten. Maar daarna kregen we vat op de wedstrijd en ging het lopen aan Roda’s zijde. We kwamen zelfs op een 3-4 voorsprong door doelpunten van Arjenne, Maaike, Karin en Marian.

Aan het eind van de 1e helft werd er te onrustig gespeeld en vergaten we rond te spelen waardoor we niet meer tot scoren kwamen. Ventura wist nog wel ons net te vinden dus we gingen met een 6-4 achterstand de rust in. Opvallend was dat Ventura de helft van hun doelpunten had verkregen door penalty’s dus de verdediging zat verder wel goed dicht!

In de rust afgesproken de bal wat langer rond te spelen en in de verdediging nog wat eerder uit te stappen.

In de 2e helft kregen we wat meer last van de warmte, zeker omdat we maar 1 wissel hadden. Ook hadden we in de verdediging wat moeite met het doorgeven van inlopende tegenstanders en het op tijd uitstappen waardoor er af en toe te veel ruimte werd weggegeven. Gelukkig hadden we Ruth in het doel die een paar mooie reddingen had. In de aanval hadden we moeite om langs de stugge verdediging van Ventura te komen waardoor het scoren niet makkelijk was. Ook deze helft wist Ventura 6 x te scoren maar Roda nog maar 2x (Arjenne en Marian) waardoor het scorebord op 12-6 stond aan het eind van de wedstrijd.

Het was een hele leuke wedstrijd om te spelen maar we missen zeker een coach op de bank! Iemand die ons bruikbare tips kan geven tijdens de wedstrijd en ons vooral tactisch gezien op weg kan helpen. Dus wie oh wie wilt ons helpen?? Wij zullen er echt héél erg blij mee zijn!!