D-Girls: Een pittige wedstrijd

Dit weekend begon de competitie weer en de D meiden mochten hun eerste wedstrijd thuis tegen Twist. Nina moest zich helaas voor deze wedstrijd afmelden maar Joelle van de E meiden wilde wel met ons meedoen dus hadden we toch nog 2 wissels.  De zon scheen uitbundig en het was best wel warm maar alles beter dan regen.

Vol enthousiasme begonnen de meiden aan de 1e helft. Er werd fanatiek en pittig verdedigt en Twist liet zich hierdoor even terug dringen en kwamen moeilijk tot schot. Twist verdedigde zelf ook pittig en de meiden waren in de aanval te afwachtend waardoor er door beidde teams even niet gescoord werd.

Twist was de eerste die de bal toch achter onze keepster kreeg waardoor de score geopend was. Lisanne schoot in de aanval die daarop volgde een penalty feilloos binnen en ook Roda had geen 0 meer op het scorebord. Maar weer wist Twist op voorsprong te komen door een schoot hoog in de kruising. Laila maakte een prachtig doelpunt door de overhaal perfect uit te voeren en weer was de stand gelijk.

Maar toen verslapte de verdediging, er werd wat minder fanatiek verdedigt en Twist kreeg teveel ruimte waardoor ze een voorsprong konden nemen. We gingen dan ook met een 2-5 de rust in.

In de rust de meiden verteld het fanatisme in de verdediging vol te houden en in de aanval meer beweging te maken en vooral hun eigen schijnbewegingen te gebruiken want ze hebben allemaal stuk voor stuk goeie schijnbewegingen in huis. In de 2e helft lieten de meiden ook zeker zien dat ze dat inderdaad heel goed kunnen. De schijnbewegingen, het instarten, maar ook de passes naar elkaar ging goed. En wat ook belangrijk is: Iedereen heeft het geprobeerd en op het doel geschoten. KLASSE meiden! Maar wat hadden de meiden een pech in de afronding. De paal zat deze wedstrijd echt in de weg. De ballen kwamen hard op de paal of via een mooie stuit op de paal en zelfs binnenkant maar  schoten het doel weer uit. Wat een pech wat meer kan ik het niet noemen.. pure pech en geluk voor de tegenstander.

Twist had wat meer geluk in de afronding en zij waren dan ook degene die de wedstrijd winnend afsloten. eindstand 6-10.

Nina: Meid, wat een pech dat je niet mee kon doen. Heel veel sterkte en beterschap!! We hopen dat je snel weer mee kan doen. Je wordt zeer zeker gemist in het veld!

Joëlle: Als eerste hartstikke bedankt dat je mee wilde doen. je hebt het goed gedaan! Het is wennen om mee te doen in een ander en ouder team en lopen er ook nog eens grote meiden bij de tegenstander maar je hebt je kranig geweerd. Zeker in de 2e helft goed verdedigt!

Lisanne: Er werd tegen je gezegd dat je gebruik moest maken van je schijnbewegingen en je schot. En dat deed je heel goed. Maar wat een pech in de afronding. Blijf zo doorgaan!! Je bent goed in wat je doet en de doelpunten komen echt wel. Kan niet anders. Je penalty was daar een voorbeeld van. Een hele dikke pluim voor jou!

Lieke: Meid, wat was jij belangrijk deze wedstrijd. Door het missen van Nina kwam jij ineens af en toe op het midden te staan. Hoek ben je gewend, dat is vertrouwd voor je, maar wat deed je het goed in het midden. Je startte goed in, je ziet naar wie de bal moet en durft passeerbewegingen te maken. Ook verdedigend lekker fel en moeilijk te passeren. In de 2e helft een schitterende bal  vanaf de hoek: keihard langs de keeper, binnenkant paal verre hoek maar helaas schoot de bal er hard uit. Echt top gedaan!

Odessa: lekker fel in de verdediging, vond jouw tegenstandster niet leuk, maar jou passeren is gewoonweg moeilijk. 2 lekkere doelpunten voor jou deze wedstrijd. Maar je moet nog iets meer durven in de aanval, iets meer gaan voor je eigen kansen. Je bent snel en beweeglijk, maak er gebruik van!

Katie: In de afgelopen trainingen was het al duidelijk; Je maakt grote sprongen vooruit. Nu dit in de wedstrijden gaan toepassen meid! En dan bedoel ik met name in de aanval. Je kan het!! Heb vertrouwen in je eigen kunnen! Goed verdedigt!!

Ruby: Ook jij ging lekker deze wedstrijd meid! Goed op het doel geschoten, lekker verdedigt. We waren blij dat je er bij was deze wedstrijd ondanks dat je nog een beetje last van je arm had. Ook jij moet iets meer gaan voor je eigen kansen!

Danique: Een paar super mooie reddingen weer deze wedstrijd! Ook een paar hoge ballen eruit gehaald meid. En waar de meiden pech hadden in de afronding had jij pech met een penalty. Je sprong goed naar de bal toe, de bal op de paal en via je hoofd het doel in. een bal op je hoofd doet pijn maar jij scheen er geen last vn te hebben. Bikkeltje 🙂

Otte: Jij zelf zag de bui al hangen vrijdag. Door het gemis van Nina was jij degene die haar plek op de cirkel moest overnemen. Je vond dit niet leuk, maar je deed het wel! Echt goed gedaan ook!! Zowel aanvallend als verdedigend had je een sterke wedstrijd wat je ook nog eens een doelpunt opleverde. Bedankt voor je inzet en de volgende keer mag je je oude plekje weer innemen!

Laila: Als er iemand de overhaal goed beheerst dan ben jij het zeker wel. Je ging er een paar keer super goed langs, maar wat ik al zei gisteren: doe het vaker!! Niet stoppen als je er eigenlijk al langs bent. Een hele goede wedstrijd gespeeld, ook verdedigend! Hou dit vol!