E1 op stoom!

Zo vroeg in het seizoen is het moeilijk om het niveau van tegenstanders in te schatten. Het voordeel daarvan is, is dat we ons lekker op ons eigen spel mogen focussen. We weten dat we nog beter kunnen, maar we zien ook dat er forse stappen gezet worden binnen het team.

Savosa begon erg sterk door meteen vrij voor Riley op te duiken. Gelukkig kan Riley goed keepen en konden we snel een voorsprong pakken door efficiënt af te ronden. Na de 0-4 was het al geen wedstrijd meer. 1-9 bij rust en 2-17 bij het eindsignaal.

Kye: Meestal ook een helft als keeper, maar we konden mooi experimenteren. Snelheid en precisie somt zeker jouw wedstrijd op. Je scoorde er flink op los. In de verdediging ook vaak fel en een paar keer goed er tussen.

Méoni: Breekt soms net de boel open als het eventjes nodig is. Neemt vaak het team bij de hand als er iets moet gebeuren. Je hebt op meerdere plekken gespeeld en gescoord. Ook mooi waren een paar mooie passes in de break-out.

Milan: Ja, hij is gevallen. Een doelpunt van Milan! Echt heel erg goed gespeeld. In de verdediging stond je je mannetje en in de aanval liep je vaak erg goed vrij. Binnenkort gaan de andere spelers jou ook zien als je daar vrij staat en dan wordt het scoren aan de lopende band.

Riley: Je keepte de eerste helft en dat ging bijna belachelijk goed. Zulke prachtige reddingen zie je niet vaak. Dit was de beste tegenstander tot nu toe, maar jij was meer dan ooit een topkeeper. Ook jij scoorde je eerste goal dit seizoen. Hoewel je vaker had mogen gaan, ben ik erg blij met hoe je gespeeld hebt. In balbezit maak je eigenlijk geen fouten.

Sven: Een paar goede acties met net zulke goede doelpunten. Als je een beetje ruimte krijgt gaat het helemaal los. Veel belangrijker is dat je het spel snapt. In de verdediging ben je natuurlijk waar je nodig bent. Heel sterk gespeeld!

Thijmen: Je kwam een paar keer in de positie om iets te laten zien en had ook een paar keer pech daarbij. Jouw eerste goal bij dit team laat nog even op zich wachten, maar het moment komt steeds dichterbij. In de verdediging verstoorde je het spel van de tegenstander een paar keer goed.

Timothy: Jij was vorige keer de eerste die aangaf het keepen wel eens te willen proberen. Nou, vooruit dan maar. Altijd een beetje afwachten hoe dat gaat, maar vandaag ging alles goed. Iedereen krijgt wel een tegengoal. De meeste krijgen er meer dan één, maar jij niet! Klasse gekeept en gespeeld. Helaas werd je doelpunt afgekeurd, maar ik vond het wel een mooie actie!

Tristan: Ik ben de beroerdste niet Tristan. Die bal via de paal in de kruising zat er mooi in. Ik vond de lage goals natuurlijk nóg iets mooier, maar belangrijker nog: Dit keer varieerde je. Soms laag, soms iets hoger. Dat is prima. Verdedigend komt niemand er langs. En dat allemaal als de aanvoerder!

We worden simpelweg steeds beter. Natuurlijk winnen we hier dik, maar lezers, denk niet dat de tegenpartij er niets van kon. Zeker de eerste helft streden zij voor elke bal en meer dan eens hadden we de keeperskwaliteiten van Riley nodig. Savosa was al best ver. Gelukkig zijn wij al iets verder. Geweldig als team gespeeld! Roda mag trots zijn op jullie!

Dank aan het publiek voor het fanatieke en positieve aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Volgende week vrij, maar daarna tegen ETC op zondag(!). Genoeg tijd om te trainen voor deze nieuwe uitdaging!