HS1: Spannende pot op de dinsdagavond

Op verzoek van de Meeuwen speelden de HS1 vanavond een inhaalwedstrijd. Na de verloren wedstrijd van afgelopen zondag, wilden we vanavond weer punten pakken. Voor de eerste keer dit seizoen compleet als team, zou dat ook mogelijk moeten zijn. De meeuwen zijn een bekende ploeg, afgelopen seizoen zijn er wel wat wisselingen geweest, maar het type spel is niet verander. Het zou een stevige, fysieke en pittige wedstrijd worden.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat beide teams er vol voor zouden gaan. Het tempo lag hoog, er werd stevig verdedigd en veel kansen gecreëerd. We probeerden veel breaks te lopen en in de aanval geduldig de kansen te zoeken. Helaas waren we soms wat slordig en te snel in de afronding. Verdedigend waren we iets te laat met uitstappen en gaven we te veel ruimte weg op de cirkel. Hierdoor bleef de score aan beide zijden gelijk oplopen.

Ook de tweede helft bleef het tempo hoog. Er werd goed druk gezet, kansen gecreëerd en een aantal mooie doelpunten gemaakt. Ook de verdediging stond er g goed. Er werd fel aangepakt, de cirkel kreeg weinig ruimte meer en we stuurden elkaar goed aan. Hierdoor werd er ook in de tweede helft weinig meer gescoord en bleef het tot het laatste moment spannend.

Met  nog ongeveer 1 minuut te spelen stond het 15-15 en kregen de Meeuwen nog een laatste aanval. Met een wat ongelukkig afstandsschot wisten zij nog te scoren: 16-15 achter. Bij een veldwedstrijd blijft het lastig om de tijd te bepalen. Er was wat onduidelijkheid over hoeveel tijd we nog hadden. Rene besloot dit niet af te wachten en schoot nog een laatste maal van afstand…

De bal recht door het midden, op de handen van de keeper…

Maar de bal schoot nog omhoog… en over de keeper heen…

Doelpunt: 16-16!

Zo eindigde deze spannende pot in een (verdiend) gelijkspel. Voor het meegekomen publiek denk ik een zeer vermakelijke wedstrijd. Voor ons jammer dat we niet de volle 2 punten hebben kunnen pakken maar we mogen tevreden zijn met het resultaat. We hebben goede dingen laten zien: Fel verdedig, elkaar goed aangestuurd, tempo hoog gehouden, aanvallend goed druk gezet en kansen gecreëerd. Het spel wat we graag willen spelen wordt steeds meer zichtbaar en we raken meer en meer op elkaar ingespeeld. Dit was wederom een goede stap op weg naar het zaalseizoen.