F-Team: We blijven groeien!!

Onze laatste buiten wedstrijd van het veldseizoen (herfst), van de reeds 4 gespeelde wedstrijden hebben we er één verloren. Nu gaat het bij de F-jes niet om het winnen, maar om het plezier hebben.

Vorig seizoen hebben we met heel veel plezier gespeeld maar verloren elke wedstrijd. Dit team heeft nog steeds heel veel plezier, maar gaan wel voor de winst.

We mochten twee nieuwe spelers verwelkomen, Jinthe was vorige week al komen kijken en was daardoor voorbereid op wat komen gaat. Amber werd met deze wedstrijd gelijk voor de leeuwen geworpen, maar heeft aan het einde van de wedstrijd wel een ingevuld inschrijfformulier afgegeven 😉 

Als coach mag je niet klagen als het team blijft groeien en dat doe ik ook niet, maar ik heb wel een wens: JONGENS, dus JONGENS kom ook spelen.

Genoeg gekletst, de wedstrijd daar gaat het om. Wat hebben we gedaan en hoe is het verlopen.

Het zonnetje schijnt en er is geen regen voorspeld, dit is het weer voor onze spelers. Atomium’61 zijn onze tegenstanders met vandaag een heel vers team en met slechts 5 spelers.

Op de vraag of ze van ons spelers mochten lenen moest ik ze helaas teleurstellen, onze spelers wilde dit niet. Gelukkig was er een grotere zus meegekomen (E-Team) en die heeft meegespeeld als wissel (ze mocht niet op het doel gooien)

Dit is een risico welke ik als coach moest nemen, maar dit betekent dat ik alle vertrouwen in ons team heb.

We beginnen met warmlopen en gooien. Guido is ongedwongen de keeper waar we op kunnen rekenen. Ilse, Kate en River zijn de spelers in het veld die er staan. Lois, Tessa en Danique vullen het team heel goed aan, je ziet ze groeien.

Amber en Jinthe zijn onze nieuwste aanwinsten.

In de eerste helft werden er weinig aanwijzingen gegeven door de coach, soms een “let op” of “kijk achter je” en konden Jinthe en Amber toekijken hoe de rest van het team het spel speelde.

Intussen was de stand op gelopen tot 5-0. Nu was het de beurt aan Jinthe en Amber om te laten zien of ze het spel begrepen.

Heel even stonden ze onwennig tussen de andere, maar wisten al snel wat er van ze verwacht werd en deden mee met de rest.

Tweede helft, Atomium komt sterk terug en laat ook een stukje mooi samenspel zien. Roda geeft ze wat ruimte en ze spelen hun eigen spel.

Door een goede verdediging en mooie aanvallen weet bijna iedereen te scoren. We winnen met 13-4 (scheidsrechter heeft 12-5 staan).

De shoot-out geeft mooi inzicht wat de kids kunnen op het gebied van keepen en gooien.

Zo komt er een einde aan het eerste deel van het veldseizoen en sluiten dit af met patatjes van de Coach.

Even voor de statistieken:

Guido : 4
Ilse : 2
Kate: 1
River : 4
Tessa : 2

Bedankt F-team voor jullie inzet en onze trouwe supporters bedankt voor jullie enthousiasme,

De Coach