F-Team: Eerste wedstrijd zaal altijd lastig

Onze eerste wedstrijd in de zaal is uit tegen TOGB, waar we ook al tegen speelden in het eerste deel van dit seizoen. Wat toen een leuke en spannende wedstrijd was.

Vandaag dus uit in Berkel en voor het eerst in de zaal. Kate en Amber genieten nog even van de vakantie en spelen volgende week weer mee.

We hebben nog niet kunnen trainen in de zaal en de laatste keer dat we getraind hadden was alweer twee weken geleden. Belangrijk is plezier hebben.

Even warm gooien en dan kunnen we beginnen. TOGB maakt gebruik van een hele vervelende bal, deze stuitert erg hard, waarvoor ik de kinderen heb gewaarschuwd.

TOGB mocht met de bal beginnen en zorgde voor een leuke opening van de wedstrijd. Roda kon laten zien dat ze genoten hadden van de vakantie en uitgerust waren.

De aanvallen en verdedigingen gingen gelijk op. Een typisch geval van de stuiterbal was weggelegd voor Tessa. Ze kreeg een paar keer in een vrije positie de bal en ging er dribbelend vandoor richting doel, maar door de snelheid kwam de bal ver boven Tessa uit.

Misschien moeten we ook maar regelmatig met zo’n stuiterbal gaan trainen en het ons wat meer eigen maken.

Ook bij het overgooien naar elkaar hadden ze last van de stuiterbal, dus in korte stukjes naar elkaar overgooien wat betekende nog meer bewegen om je vrij te lopen.

Hier hadden beide teams last van. Een zaal binnen heeft nogal een wirwar van lijnen welke voor jullie nu nog wat lastig te onderscheiden zijn. Bij iedere zaalwedstrijd zullen we dan ook de lijnen bekijken waar jullie binnen moeten blijven spelen.

Het was net als toen tegen TOGB een leuke en spannende wedstrijd voor het team.

Jullie Coach