DS1 begint goed aan de zaalcompetitie

Na een gedegen eerste deel (= middenmoot) van de veldcompetitie mogen de DS1 nu beginnen aan de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. Een competitie waarbij de doelstelling is om in ieder geval bij de bovenste drie ploegen te eindigen en mee te doen om het kampioenschap.

Maar dan moet natuurlijk ook alles een beetje meezitten qua blessures en afwezigen. In deze uitwedstrijd tegen de dames van DES missen we door blessures Yvette Stam (knie) en Nicole (enkel). Carine moet werken en dus blijft er 1 wisseltje over. De dames beginnen goed aan de wedstrijd en via een afstandsschot van Iris en een break-out van Simone komen we op een 2-0 voorsprong. DES doet wel wat terug, maar via Fiona, Natascha en Iris lopen we uit naar 5-1. Het verschil zal de hele eerste helft rond de 3 a 4 doelpunten blijven schommelen. Vlak voor rust kan DES via een 7 meter het verschil terugbrengen tot 2. De 7 meter wordt echter gemist en in de daaropvolgende aanval weet Marieke met een fraai afstandsschot wel te scoren waardoor de ruststand 8-12 is.

In het begin van de tweede helft is het scoren voor beide teams lastig. DES weet geen gaatje te vinden in de hechte Roda defensie waar o.a. Cindy en Indra uitstekend staan te verdedigen. Mocht DES toch een schotkans krijgen dan staat Yvette van Winkel in de weg die een geweldige wedstrijd keept, waardoor DES in de gehele 2e helft slechts 4x tot scoren weet te komen. De Roda dames weten regelmatig gaatjes in de verdediging te vinden met mooie uitgespeelde aanvallen, maar zijn erg slordig in de afwerking of ze vinden een prima keepster op hun pad. Wanneer na een kwartiertje in de 2e helft Simone 3x op rij weet te scoren is het beslissende gaatje geslagen en zit de wedstrijd in de knip. Iris blijft regelmatig haar doelpuntjes meepikken en ook Fiona, Natascha en Marieke breiden de score met snelle en goed uitgespeelde aanvallen uit tot de eindstand van 12-21 bereikt is. Een prima begin van de zaalcompetitie. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week zondag thuis in de WION hal om 12.00 uur tegen Saturnus.