E2: Een vroegertje in Papendrecht

Vandaag mochten we onze eerste zaalwedstrijd spelen. Half negen aanwezig in Papendrecht, en dat aan het eind van een heerlijke herfstvakantie. Na het omkleden de warming-up en de zaal maar eens verkennen. O ja de zwarte lijnen zijn de uitlijnen en de zwarte lijnen zijn ook de cirkel en de negen meter lijn.

De keepster warm gegooid en de wedstrijd kon gaan beginnen.

Maar of het nu voor het eerst keer in de zaal was of het vroege tijdstip, of nog de vakantiestemming de meiden hadden een lastige start. In de verdediging niet elk moment even alert en in de aanval werd er wel ruimte gekeerd, maar het doel niet gevonden. Hier stond ook wel een meisje van DES erg goed te keepen. Dat betekende dat na een 0-1 voorsprong we voor het eerst dit seizoen achterstonden met 2-1. Tijd om wakker te worden!!

En dat werden de meiden. De verdediging stond een stuk steviger, de meiden verdedigden weer goed op de bal, onze keepster hield er weer mooie ballen uit en in de aanval werden nog wat mooie kansen benut. Waardoor we de rust ingingen met een 2-4 voorsprong. Doordat we geen wissel hadden was de eerste helft conditioneel best zwaar. Talitha had een blessure aan haar vinger, maar wilde het toch de tweede helft proberen om het team te helpen. Super fijn, zo kon in de tweede helft iedereen even wisselen.

De tweede helft super goed en strak gespeeld. De meiden waren goed geconcentreerd, zowel bij het keepen, verdedigen als bij het aanvallen. Mooie acties gezien! Goed rondgespeeld zodat iedereen de bal kreeg. Deze tweede helft vier mooie doelpunten gemaakt en geen doelpunten tegen gekregen. Uiteindelijke eindstand 2-8 gewonnen.

Tiffany: Super keepster, je gaat er helemaal voor en houdt menig mooie bal uit het doel. Uiteindelijk maar 2 doelpunten doorgelaten. Toppie meis.

Noa: Super verdedigd, je hield goed overzicht en hielp waar nodig was. In de aanval ga je steeds meer durven en ook echt voor je eigen kansen, wat resulteerde in twee mooie doelpunten. Zelfs even op het midden gestaan. Ga zo door!

Anoek: In de verdediging een paar keer heel mooi de bal weggetikt, waardoor de tegenstander niet verder kon. In de aanval goed vrijgelopen en goed geprobeerd op het doel te gooien. Je groeit met de wedstrijd.

Angelina: Hard gewerkt in de aanval en verdediging, uiteindelijk kwam daar ook een mooi doelpunt uit voort. Volgende wedstrijd mag je ook weer keepen! Goed gedaan.

Joelle: Vandaag je eerste echt zaalwedstrijd. En wat wilde je graag. Je bent enorm gedreven zowel in de aanval als in de verdediging. Wat ook resulteerde in mooie doelpunten. Ga zo door!

Scout: Hard gewerkt en goed geconcentreerd op het vangen en onderscheppen van de bal, je maakte het je tegenstander niet makkelijk. Super, toppie!

Talitha: Super fijn dat je ondanks je blessure het toch aandurfde om ons de tweede helft te versterken. Sterk in zowel de aanval als de verdediging. Ook nog een mooi doelpuntje meegepakt. Super!!