Trainingskamp oud HS-5 Roda

Zaterdag 24 oktober was het weer zover. Het jaarlijkse trainingskamp van oud HS-5. Dit jaar had de trainer (Jan B.) besloten (natuurlijk in overleg) dat we naar een locatie in het Rotterdamse zouden gaan met de gehele ploeg. Lekker een thuiswedstrijd. Helaas bleek een aantal weken na boeking dat het restaurant per 1 oktober haar deuren ging sluiten. Kwam dat omdat onze reputatie daar bekend was of ging het restaurant echt dicht. We hebben natuurlijk best een reputatie opgebouwd. Natuurlijk de site gecheckt en daar bleek dat zij echt dicht gingen. Het was een mooie locatie, waar menig oud HS-5 ooit eerder is geweest. Was het niet voor een etentje dan wel voor een bruiloft.

Dat betekende dat de trainer opnieuw op zoek moest naar een alternatieve locatie. Het valt niet mee om een locatie te vinden die voor de spelers, en hun aanhang, geschikt is. De een wil dit en de ander wil dat. Na diverse mails naar de spelers te hebben gezonden werd uiteindelijk gekozen voor een locatie in Utrecht. Arie, dat was een prima tip van je.

Dat is dan voor ons een uitwedstrijd, gemakshalve werd er bij verteld dat het qua afstand eigenlijk wel mee viel. Sommige thuiswedstrijden in de regio Rotterdam hebben ongeveer de zelfde reisafstand.

Het aantal oud spelers was dit jaar 11 met aanhang kwamen we op 22. Mooi aantal om weer een gezellige avond mee te hebben. Naast lekker eten en een glaasje is het doel om weer met elkaar bij te praten. Sommige kom je in de loop van het jaar wel meer dan 1 keer tegen en de ander wat minder.

Dit jaar waren we bij het restaurant “bij Vandaag” in Utrecht. Een locatie die gemakkelijk aan te rijden is. Gelukkig hebben we allemaal een reisleider aan boord. Een drukte van auto’s op de parkeerplaats die komen en gaan, gelukkig parkeerwachters om dit in goede banen te leiden. Omdat tegenwoordig elke euro geldt, moesten de iets ouderen onder ons zich eerder vervoegen bij de balie. Jan blijft net zolang praten met de uitbaters dat hij altijd extra korting krijgt. En dat wordt dan netjes doorberekend aan de spelers.

Om ons van de overige gasten te scheiden had men een aparte ruimte voor ons gereserveerd. Dat is toch knusser dan in het grote mega restaurant. Na een korte introductie van de reserve trainer, (lees Arie) over waar wat te vinden was in het restaurant, volgens mij was hij al iets vaker hier langs geweest, konden we op pad voor het eten en een drankje. Eten was er meer dan voldoende, in allerlei variaties en voor een ieder wat wils. Voordat iets op was in de buffetten werd dit al netjes aangevuld.

Alleen de tap was buiten dienst, men gaf aan dat de monteur onderweg was. Na enige tijd kwam er weer iets uit de tap, alleen moest je 3 keer tappen voor 1 vol glas. Op de kaart werd echter wel 3 glazen afgeschreven. Maar de trainer is hier erg attent op, en schakelt dan de bediening in, met als resultaat dat dit netjes werd gecorrigeerd. Hierna over op andere drankjes. 1 tap, die dan opnieuw kapot gaat, voor het gehele restaurant is niet echt veel te noemen. De 3de helft is toch (uit) gespeeld.

Dit jaar geen activiteit zoals bowlen, het voordeel is dat er ook geen blessures zijn ontstaan en dat de reservebank dan weer vol raakt. Zoals gebruikelijk was de groep weer een van de laatsten in het restaurant. We hoefden nog net niet het licht uit te doen.

Het was weer een gezellige avond, met elkaar weer even kunnen bijkletsen. Het trainingskamp wordt al vele jaren georganiseerd door onze trainer, alleen kon niemand vertellen hoeveel jaar we dit met de groep al doen. Wellicht iets voor een prijsvraag?

Na afscheid van elkaar genomen te hebben ging een ieder weer richting huis aan. We kijken al weer uit naar het trainingskamp in 2016. We hopen dan op een voltallige selectie, dit jaar 3 (geblesseerde) spelers. Suggesties voor een locatie kunnen nu al worden gemeld aan de trainer. Hij zal zeker de locatie samen met de hulp trainer gaan inspecteren om vooral te checken hoe het staat met de tap(s).

Om tijdig in conditie te komen, de donderdagavonden in de kantine zijn hier goed voor.

Jan, nogmaals dank voor de organisatie en de voorbereiding voor 2016.

Joop de Z