D-Girls: Gelijkspel in Rotterdam-Zuid

Dit weekend stond alweer de 3e zaalwedstrijd op het programma. We moesten  al vroeg spelen in Rotterdam- zuid tegen Atomium. Laila en Ruby zijn langdurig ziek waardoor met 7 speelsters de bezetting momenteel erg krap is in het team. Nu kunnen we altijd putten uit de E2 maar dit keer speelde de E2 rond dezelfde tijd een thuiswedstrijd waardoor het niet mogelijk was om speelsters te lenen.

Dan de wedstrijd met maar 7 speelsters ingaan, het is niet anders. De meiden kunnen dat best. Ze trainen lekker fanatiek en met de conditie zit het wel snor dus het moest goed komen. Dan blijkt 1 dag voor de wedstrijd dat Odessa  wakker werd met een pijnlijke en dikke pols, spelen zit er echt niet in hierdoor. Oeps, dat is een flinke tegenvaller. Nog maar 6 speelsters…. en weer een schutter minder.

Gelukkig mochten we Joelle uit de E2 alsnog lenen zodat we toch nog met 7 speelsters konden starten aan de wedstrijd: geen wissel maar wel voldoende in het veld.

Atomium liet door hun eerdere uitslagen zien dat ze makkelijk tot scoren komen, zowel op het veld als in de zaal weten ze de meeste wedstrijden ruimschoots te winnen. Een pittige tegenstander dus. Atomium had duidelijk geen last van personele problemen want met 4 wissels was hun bank lekker gevuld.

Atomium opende gelijk in hun eerste aanval de wedstrijd door vanuit de opbouw te passeren en de bal erin te knallen. En ook na de 1-1 die er gelukkig snel opvolgde wisten ze snel hun 2e doelpunt er in te knallen. Maar onze Roda meiden laten niet de kaas van hun brood eten en bleven er voorgaan. Soms een beetje te afwachtend in de aanval maar in de verdediging stonden ze weer heerlijk te werken. Bij de stand van 3-4 ( jaja in het voordeel van Roda) en nog 10 seconden te spelen kon Roda nog 1x in een snelle tegenaanval gaan, en snel ging het zeker. Er werd zuiver gepassed en Nina ronde de bal feilloos af. Ruststand van 3-5 in het voordeel van Roda, makkelijk was het niet maar wat werd er hard gewerkt.

De 2e helft ging ook weer lekker van start. De meiden kregen een beetje de overhand ondanks dat de tegenstander echt goed was en 8 minuten voor tijd stond er een 5-8 stand op het scorebord… maar dan…. dan komt Atomium terug… 7-8… pfff spannend, nog even volhouden…yes..7-9…oei…8-9….Het zal toch niet…jawel… Atomium wist vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. Met nog 5 seconden op het scorebord nog 1x snel proberen te scoren..net niet gelukt… Maar meiden wat hebben jullie er voor geknokt, verdedigend stonden jullie wederom als een huis te verdedigen, leuke aanvallen gezien, wat pech in de afronding, goed keeperswerk , maar wat vooral heel veel respect oplevert is jullie inzet, het werken als een team. Mijn complimenten. Het zit ons dit seizoen niet mee, in heel dit seizoen nog maar 1 wedstrijd compleet kunnen spelen, ziekte en blessure’s teisteren ons team. Maar jullie blijven positief, jullie werken met en vooral voor elkaar! Top!! Nooit is er gezeur, altijd is er inzet vanuit jullie kant! Bedankt!!!

Ook Joelle wederom bedankt voor het meedoen en het weer helpen van ons team! superrr! Hierdoor wel je eigen wedstrijd moeten missen maar we hopen dat je toch een lekkere wedstrijd hebt gespeeld. Goed was je in ieder geval weer!!

Laila en Ruby: Beterschap!! Odessa: Sterkte met je blessure!! En echt superfijn dat jullie er alle drie wel weer bij waren om het team vanaf de bank aan te moedigen!!

Lieke, Otte, Nina, Lisanne, Katie, Danique  Echt super gespeeld weer!!

Voor de statistieken de doelpuntmakers:  Nina 6, Katie 1, Lisanne 1 en Joelle 1

Een hele trotse coach 🙂