DS1: De eerste klap is een daalder waard

Vandaag mocht tegen de dames van Indus de goede competitiestart een gevolg worden gegeven. Een lastige tegenstander die vorig jaar een plekje hoger dan ons eindigde in de zaalcompetitie. De vraag vooraf was dan ook hoe wij gegroeid zouden zijn t.o.v. het vorige seizoen. In het begin van de eerste helft lichten de dames al een tipje van de sluier op als er direct een voorsprong van een paar doelpunten wordt genomen. Met name Fiona was niet te stoppen voor de verdediging van Indus en maakte de ene na de andere fraaie treffer. Indus probeerde met snel spel hun hoeken en cirkel vrij te spelen, hetgeen slechts een enkele keer lukte. Yvette van Winkel keepte opnieuw een geweldige wedstrijd en wist tot twee minuten voor rust de schade tot 4 tegen goals beperkt te houden. Doordat er in de aanval lustig op los werd gescoord door met name Carine en Iris (die ook weer 100% score met strafworpen had) werd de voorsprong groter en groter en was de wedstrijd met een ruststand van 6-14 eigenlijk al beslist.

In de 2e helft blijft Roda de druk in de verdediging hoog houden op de aanval van Indus zodat er maar weinig kansen worden weggegeven. Simone en Indra gaven vanuit de hoeken vrijwel geen kansen weg en Marieke en Cindy hielden het midden potdicht. In de aanval werd geduldig gezocht naar de ruimte en werd er met snelle break-outs getracht de score verder uit te bouwen, Natascha (die deze wedstrijd op zo’n beetje alle posities terecht kwam), Simone, Cindy en Marieke pikten allemaal hun doelpuntjes mee waardoor het verschil al snel tot boven de 10 opliep. Een hele goede wedstrijd van de kant van Roda werd dan ook met een 11-23 overwinning afgesloten. En het antwoord op de beginvraag kwam direct na het fluitsignaal van de coach van Indus die bij het feliciteren opmerkte : zo, jullie zijn een stuk gegroeid t.o.v. het vorig seizoen. Nu moet deze lijn volgende week worden doorgetrokken in het thuisduel tegen de dames van Conventus. Net als Indus een team waar vorig seizoen een aantal spannende wedstrijden tegen werd gespeeld. Maar met de trouwe steun van ons altijd aanwezige publiek hebben we er alle vertrouwen in.