DS1 maakt de competitie (helaas) weer spannend

Na de prima winst van vorige week was het de bedoeling dat er vandaag tegen Conventus een nieuwe overwinning zou worden behaald. In dat geval zouden de Roda dames een sterke tegenstander direct op een 4 punten achterstand kunnen zetten. Maar vanaf het eerste moment was al duidelijk dat Conventus geen medewerking wenste te verlenen aan dat scenario. In de eerste helft was Conventus sneller, fanatieker en agressiever en kwamen de dames van Roda maar slecht in hun spel. Er werd best aardig verdedigd door o.a. Indra, Simone, Carine, Marieke  en de weer terug gekeerde Kristina. En Yvette van Winkel keepte goed, ondanks dat ze ziek was en al vroeg in de wedstrijd aan een bloedneus moest worden behandeld. Door doelpunten van Cindy, Fiona en Natascha bleven we dicht in de buurt van Conventus. De ruststand werd door een schitterende goal van Iris 8-9 in het voordeel van Conventus en dus was er in de 2e helft nog de mogelijkheid om dit recht te zetten.

Na een minuut of 10 in de 2e helft was de stand 10-10 en kon het nog alle kanten op. 2 ongelukkige goals (1x een geblokte bal die de andere hoek in gaat en 1x een bal op de paal die via de rug van Yvette alsnog de goals in gaat) brengen de tegenstander echter weer op voorsprong. Roda heeft aanvallend geen antwoord op de strakke 6-0 verdediging en de uitstekende keepster en dat geeft de gelegenheid aan Conventus om de score naar 10-15 te brengen en een aardig gaatje te slaan. Cindy blokt een bal met haar hoofd, maar kan gelukkig verder spelen. Een speelster van Conventus moest wel het veld verlaten, met een op het oog zware blessure (een snel herstel gewenst). Met een kwartier te spelen is het nog mogelijk om een gat van 5 doelpunten te dichten. Middels mandekking wordt nog getracht om het tij te keren, maar het zit er deze wedstrijd helaas niet in. De eindstand in deze wedstrijd zal 15-20 worden, in het voordeel van Conventus. Hierdoor er nu een groepje ploegen is met 2 verliespunten en Atomium met nog 0 verliespunten. Het leuke is wel dat veel teams aan elkaar gewaagd zijn en dus ook onderling punten kunnen verspelen tegen elkaar.

Helaas dus een terechte nederlaag. Jammer, maar dat kan een keer gebeuren. Zoals we allemaal dit weekend hebben meegekregen, gebeuren er helaas veel ergere dingen in de wereld dan het verliezen van een sportwedstrijd..
Volgende week mogen we de draad weer oppakken tegen het 2e team van Twist.