HS1: De eerste punten zijn binnen

Vandaag speelden wij tegen Convent(i)us. Een team waarvan wij in de eerste speelronde van dit seizoen op het veld van hadden verloren.

Als teamspelers waren wij compleet, alleen de trainer ontbrak! Voorafgaand aan de wedstrijd was de motto om als team te spelen, zoals wij elke wedstrijd in (moeten) gaan, en waar wij gevarieerd de aanvallen moeten uitspelen en verdedigend elkaar moeten ondersteunen.

De wedstrijd is begonnen…
De eerste paar minuten was het voor beide teams even zoeken naar het juiste ritme. Wij zaten beter in de wedstrijd dan de tegenstander en scoorden dan ook een paar doelpunten meer. Met een voorsprong van ongeveer 3 doelpunten verschil en een aantal overtredingen verder was het de buurt aan de scheidsrechter om na 10 minuten strak te gaan fluiten waar hij zeer consequent in was. Vooral bij de tegenstander werd in het begin diverse keren een 2 minuten straf gegeven voor “klemmen” of “praten” tegen de scheidsrechter. Op een gegeven moment stond de tegenpartij met 4 veldspeler en een keeper. Omdat de tegenstander niet in de gaten had dat je tegen de scheidsrechter niets moest zeggen, werd tegen het einde van de eerste helft ook de keeper met 2 minuten het veld uitgestuurd. Helaas hadden wij tot aan de rust niet de focus om ons eigen spel te blijven spelen waardoor het verschil bleef steken op 4 doelpunten verschil.

De tweede helft begon de tegenstander vrij aardig, maar kregen het niet voor elkaar om de score gelijk te trekken. Halverwege de tweede helft stonden wij met vier veldspeler op het veld na 2 minuten voor “klemmen”. Op dat moment hadden wij een voorsprong van 3 doelpunten verschil. Het moment dat Conventus kon toeslaan om langszij te komen. Blijkbaar hadden zij niets geleerd van de eerste helft om niets te zeggen tegen de scheidsrechter en kregen zij dus 2 minuten, waardoor wij de voorsprong konden vasthouden.

Met gevarieerde aanvallen, verdedigend elkaar ondersteunden en uiteraard weer een prima keeper, wonnen wij dit keer wel!

Einduitslag: 22-17!!