E2: Goed Teamwork

Vandaag mochten we in de Wionhal thuis spelen tegen TOGB E3. Helaas was Scout ziek, en op het laatste moment bleek dat Evrim niet kwam. Gelukkig vonden we Ilse van de F bereid om met ons mee te doen. Ze traint op de maandagen al met ons mee, dus kent de meiden al een beetje.

Op het veld hadden we ook al tegen TOGB E3 gespeeld. We wisten dat het een team was wat goed kon bewegen, en veel gebruik maakte van dribbelen. Aan de meiden om dus op tijd er voor te springen en proberen om de bal te veroveren en van daaruit onze aanval op te bouwen.

Na een goede warming-up van zowel de speelsters als onze keepster mochten we aan de bak. En dat gingen de meiden, goed gericht op de bal in de verdediging, elkaar helpen en coachen waar nodig was. In de aanval was te zien dat de meiden heel sociaal zijn naar elkaar, ze lieten dan ook vanuit de opbouw heel goed de hoeken mee doen, die kregen regelmatig de bal. In de eerste helft waren de meiden in de aanval iets te veel binnen de negen meter, waardoor ze moeilijk hun acties konden maken. Desondanks werd er wel goed op het doel geschoten en werden er mooie doelpunten gemaakt.

Na wat tips in de rust ging het buiten de negen meter aanvallen beter, en werden de meiden goed vrijgespeeld. Iedereen heeft kansen en kansjes gehad om op het doel te schieten, wat voor mij als coach heel leuk is om te zien.

De verdediging zat goed dicht en mocht TOGB erlangs komen waren er nog onze sterke keepsters. Beide keepsters hebben uitstekend werk verricht, gefocust op de bal, en goed alert als er een bal aankwam. Waardoor TOGB weinig ruimte kreeg om doelpunten te maken.

Tiffany: Zowel tijdens het keepen als tijdens het spelen heel alert op de bal. In de verdediging spring je er goed tussen en tikt regelmatig de bal weg. Ook mooie kansen gehad in de aanval!

Talitha: In de aanval zocht je heel goed de lege ruimte op, je werd niet altijd gezien, maar wel vaak, van daaruit mooie doelpunten gemaakt.

Angelina: Tijdens het spelen op veel verschillende posities gestaan, je was hier heel flexibel in. In de aanval mag je iets meer durven door te gaan. Super goed gekeept de tweede helft.

Anoek: In de aanval goed de ruimte gezocht waar je aanspeelbaar was, van daaruit ook goed een paar keer op het doel geschoten. Helaas zat een doelpunt er deze wedstrijd niet in.

Noa: In de aanval was je goed aanspeelbaar, en speelde je echt heel goed over en had je het overzicht waar de bal heen moest, maar je mag iets meer voor je eigen kansen gaan. In de verdediging goed de bal weggetikt wanneer dat nodig was.

Joëlle: Goed gefocust in de verdediging ook vaak de bal veroverd. In de aanval goed overgespeeld en mooie doelpunten gemaakt. Sterk gespeeld.

Ilse: Je eerste wedstrijd bij ons E team, super dat je mee wilde doen. In de verdediging had je al snel door wat er van je verwacht werd, op de bal verdedigen en de speelster zo tegenhouden. In de aanval al een paar mooie strakke schoten op het doel, helaas geen doelpunt, maar de kansen pakte je, super. Bedankt voor het meedoen, we waren er blij mee.