DS1: Twist DS2 doet lastig

Twist 2 beschikt over een jonge en snelle ploeg waar we het vorig jaar in de uitwedstrijd al lastig hadden. We waren dus gewaarschuwd en begonnen best aardig en geconcentreerd aan de wedstrijd. Door goals van Fiona, Carine en Yvette Stam kwamen we al snel aan de goede kant van de score. Doordat Yvette van Winkel een 7 meter stopte liep het verschil al snel op tot 2 a 3 doelpunten. Doordat Twist veel energie en fanatisme in de wedstrijd legde, was het voor de dames moeilijk om echt grip op de wedstrijd te krijgen. Dat Fiona in korte tijd 3 x 2 minuten(en dus rood) kreeg hielp ook niet mee, zeker omdat 2 van de 3 straffen vrij dubieus waren. Door goals van Natascha en Marieke stonden we vlak voor rust op een marge van 4 maar in de laatste minuten van de eerste helft wist Twist toch nog terug te komen door 2x te scoren en de ruststand op 10-12 te zetten.
 
In de 2e helft komt Roda de eerste 13 minuten niet tot scoren. Verdedigend zit het wel goed in elkaar waardoor ook Twist moeizaam doelpunten kan maken, maar na een minuut of 10 is de stand wel 12-12. Bij de gelijkmaker krijgt Cindy een flinke tik (niet express) en moet ze behoorlijk duizelig het veld verlaten. Na deze nieuwe tegenslag rechtten de dames echter de rug en knokken ze zich weer terug in de wedstrijd. Kristina neemt de midden opbouw positie over en via goals van Simone en Iris komt er weer een voorsprong op het scorebord. Twist is haast niet meer in staat te scoren en langzaam maar zeker groeit dan toch de marge. Roda pakt het laatste kwartier het initiatief en ook Indra weet zich nog op het scorebord te schieten. In die periode worden er nog een paar mooie aanvallen en break-outs gespeeld waardoor de eindstand uiteindelijk op 14-20 in het voordeel van de Roda dames zal uitvallen. Maar zo makkelijk als die uitslag doet lijken, was het zeker niet. Maar ook dit soort wedstrijden moet je winnen om bovenin mee te draaien en die opdracht is dus gelukt. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het Barendrechtse Savosa op het programma. Hopelijk kunnen we onze trouwe supporters dan weer op een leuke en goede wedstrijd trakteren.