E2: Wat voor Yell wordt het!

2015-11-22 E2

Deze keer mochten we op zondag handballen. Door een alerte ouder waren we op tijd, ik dacht dat we een uur later speelden. En aangezien Unitas onze tegenstander ook mooie oranje shirtjes heeft, hebben wij met dank aan een ouder mooie reserveshirtjes. Maar ja dan krijg je als coach de vraag, wat doen we met onze yell. Die normaal begint met oranje shirtjes zwarte broekjes… Ja die hadden de meiden dus niet aan deze wedstrijd. Dus uiteindelijk unaniem besloten om de yell aan te passen aan de kleur van de shirtjes.

De Roda meiden starten goed aan de wedstrijd, en namen al snel het initiatief in de aanval over van Unitas na een snelle omschakeling. Dit gebeurde regelmatig. De meiden lieten zien waar ze goed in waren, rond spelen, de ruimte zoeken, scoren en daarnaast ook sterk verdedigen.

De eerste helft zat de verdediging goed dicht, waardoor Unitas niet tot scoren kwam.

De tweede helft zag er grotendeels zoals de eerste helft uit, met het verschil dat de aanval sneller opgezet werd, na het onderscheppen. Meer breaks ook. Daarnaast werd er in de verdediging iets minder alert gereageerd en werd er af en toe ruimte weggegeven. Hierdoor kon Unitas twee keer scoren.

Zowel in de eerste als de tweede helft hadden we een sterke keepster staan.

Deze wedstrijd mocht Kate (van de F) voor het eerst meedoen met de E. Je ging er vol voor, goed hoor, alert in de verdediging en een paar keer op het doel geschoten. Bedankt voor je hulp!

Meiden; complimenten voor jullie inzet en teamgevoel.

Een trotse Coach