DS1: Spannend potje tegen Atomium om 2016 mee te beginnen

Om het geheugen na alle Kerst en Oud en Nieuw borrels nog maar even op te frissen is de stand bij de DS1 bovenin de competitie zo dat er 3 ploegen op 8 gespeeld en 14 punten staan. En twee van deze ploegen speelden vandaag tegen elkaar. Dus het was van groot belang om 2016 met een zege op medekoploper Atomium te beginnen. Met een compleet team (helaas is 2e keepster Nicole nog wel steeds geblesseerd) en een jarige Rosita wordt aan deze opdracht begonnen. Het is Cindy die gelijk laat zien nog te weten waar de kruising zit en een heerlijk doelpunt scoort. Dat zal overigens wel de enige keer zijn dat we voor rust op voorsprong staan want een slordig eerste kwartier levert een fikse achterstand op van 3-7. De meiden peppen elkaar op en komen langzaam maar zeker in de wedstrijd. Verdedigend steekt het allemaal wat beter in elkaar en zijn Indra, Natascha en Kristina uitstekend bezig. In de aanval komen we puntje voor puntje dichterbij via goals van Fiona en Yvette Stam. Maar het gat blijft 1 of 2 punten waardoor de ruststand met 8-9 wordt bereikt.

In de tweede helft is het een klassiek gevalletje van erop en erover. Carine maakt vanuit de hoek de fraaie gelijkmaker en via Fiona en Cindy wordt een gaatje geslagen en neemt Roda de wedstrijd in handen. Verdedigend zit het onder leiding van Marieke beter in elkaar in de tweede helft en Yvette van Winkel pakt de schoten die alsnog er doorheen komen. Alleen via een 7 meter worp kan Atomium de eerste 15 minuten van de tweede helft tot scoren komen. De voorsprong gaat naar 4 punten doordat Iris het op haar heupen krijgt en een paar mooie goals scoort. Ook het lobje van Carine vanuit de rechterhoek is fraai. Atomium komt door een twee minuten straf aan onze kant nog terug tot twee doelpunten maar dan gooit Simone met nog een paar minuten te spelen de bal vanuit de linkerhoek lekker in de verre kruising en daarmee de wedstrijd in het slot. Ook een laatste twee minuten straf wordt slim middels balbezit uitgespeeld zodat de eindstand 19-16 wordt en de eerste winst in 2016 binnen is. De dames van Roda blijven in ieder geval voorlopig koploper en spelen aankomende zaterdag om 19.10 uur de uitwedstrijd bij Saturnus in Ridderkerk. We gaan voor onze trouwe toeschouwers weer vol voor de 2 punten strijden en wie weet wat voor moois er in 2016 kan gebeuren.