D- Girls: Het zat er niet in vandaag

Als eerste : voor iedereen de beste wensen voor 2016!

Op 2 januari stond alweer de eerste wedstrijd voor 2016 op het programma. Ventura was de tegenstander voor vandaag. Ventura had nog geen wedstrijd verloren en wisten al hun wedstrijd zeer ruim te winnen. Dat het een zware wedstrijd zou worden was dus op voorhand al duidelijk.

Van te voren hadden we afgesproken om op de 6 te verdedigen en minder ver uit te stappen zodat de ruimte voor Ventura kleiner werd om te scoren. En hoewel in het begin van de 1e helft de verdediging wel redelijk goed stond werd er toch niet vanaf de 6 verdedigt waardoor er te veel ruimte viel waar Ventura gretig gebruik van maakte. En hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer ruimte er werd weggegeven. Hierdoor kon Ventura dan ook makkelijk uitlopen naar een 8-2 voorsprong. Ook in de aanval ging het in het begin van de eerste helft zoals we gewend zijn van de meiden, er werd lekker rondgespeeld, er werd bewogen en op tempo ingestart. alleen was er wat pech in de afronding. Maar ook de aanval verslapte naarmate de wedstrijd vorderde. Er werd minder bewogen, de ballen werden minder zuiver aangespeeld en het lef om te passeren ontbrak,  we gingen dan ook met een 4-10 de rust in. Deze ruststand was niet nodig, in de rust nogmaals benadrukt om in de verdediging minder ruimte weg te geven, er niet te ver uitgegaan en vooral elkaar te helpen. En niet onbelangrijk in de aanval te gaan passeren want er lag een zee van ruimte.

In het begin van de 2e helft schenen de meiden het opgepikt te hebben en werd het bij een 6-11 stand weer wat spannender. Maaar…. op dat moment lukte het rondspelen niet meer. 3 aanvallen achter elkaar werd de bal te simpel in de handen van de tegenstander gespeeld, onnodig balverlies dus. Bij een 6-14 stand leken de meiden het op te geven. Er kwam meer en meer ruimte voor Ventura die daar uiteraard wederom heel gretig gebruik van maakte. In de aanval werd er te weinig bewogen en  er was weinig overtuiging in de schoten op het doel van de tegenstander. Waardoor Ventura met een 7-19 eindstand een te makkelijke overwinning behaalde.

Jammer, het zat er niet in vandaag, het spel lukte niet vandaag. Ook die wedstrijden zitten er helaas tussen. Nu lekker hard gaan trainen en de volgende wedstrijd er weer met frisse moed tegen aan.