HS1 verslaat gedeelde koploper in bewogen duel

Afgelopen zondag stond het duel met Vires et Celeritas op het programma. Een ploeg die alle voorgaande wedstrijden had gewonnen. Die score motiveerde de heren (dat haar laatste duel tegen de Meeuwen won: 15-19) om deze streak te laten eindigen.

In de beginfase van de wedstrijd waren de heren zowel verdedigend als aanvallend zoekende naar de juiste samenstelling en hun eigen spelletje. Dit resulteerde in een 7-10 score enkele minuten voor rust. In verdedigend opzicht kregen de heren de wedstrijd onder controle en bepaalde de ploeg de ruststand met fraaie goals tot 9-10. Tijdens de rust kreeg het team de opdracht mee om verdedigend zo door te gaan en aanvallend op een hoger tempo te handballen en meer op het doel te schieten.

De tweede helft startte gelijk opgaand. Beide ploegen stonden verdedigend goed en de keepers bleken moeilijk te kloppen. Aanvallend kwamen de heren steeds beter in hun spel en was het wachten op het moment om de score te buigen. Deze kwam er door een 2 minuten tijdstraf aan de kant van Vires et Celeritas. Tegen zes man namen de heren van Roda’ 71 meer risico en ging het meer offensief verdedigen. Dit pakte positief uit met een paar mooi uitgespeelde (tegen)aanvallen werd de wedstrijd omgebogen van een 11-12 achterstand naar een 14-12 voorsprong. Het geloof om de 2 punten in Rotterdam te houden groeide.

Nadat de bezoekende partij weer compleet op het veld stond probeerde ze aanvallend meer te forceren. Door goede coaching onderling en meer fysieke strijd in de wedstrijd te gooien hielden onze mannen zich staande. Vires et Celeritas kwam er niet meer doorheen. De mannen van Roda’71 maakte daarentegen aanvallend goede combinaties en wist het net meerdere keren te vinden. Op strijdvaardige wijze werd de eindstand bepaald: 22-16 winst!

In het nieuwe jaar staat de wedstrijd tegen Atomium op het programma. In de laatste vier wedstrijden werden er 6 punten behaald. Kom jij ons steunen om deze reeks voort te zetten op 3 januari? Dan zien we je graag om 12.30 uur in de Wionhal.

Prettige kerstdagen en een fijne jaarwisseling toegewenst!