E2: Slotwedstrijd in een mooi seizoen

2015-12-19 E2

Zaterdag was onze laatste wedstrijd van dit jaar. We mochten het opnemen tegen HVOS. Helaas was Tiffany verhinderd. Gelukkig wilde Talitha de eerste helft keepen en hadden we Kate van de F kunnen lenen als extra speelster. Scout was de aanvoerster en na het begroeten konden we van start.

De tegenpartij had veel kleine kinderen erbij lopen en zoals bekend hebben wij een aantal grote meiden. Ik zag aan het begin van de wedstrijd dan ook dat de meiden inhielden en de kids van HVOS daardoor ook het eerste doelpunt voor hun rekening namen. Maar al snel kwam de omslag en de focus er weer en werd duidelijk dat er werk aan de winkel was. Wat resulteerde in mooie verdedigende acties, samenspel en mooie doelpunten. Talitha hield een paar mooie ballen uit het doel, maar helaas kwam bij een harde bal haar vinger tegen het schot wat voor veel pijn zorgde. Dus Angelina moest haar positie overnemen, en de andere meiden moesten het met elkaar oppakken. Scout nam de opbouwpositie over, wat ze keurig deed, ondanks dat ze hier nog niet vaak op geoefend had. Af en toe kon HVOS een paar gaatjes in de verdediging vinden wat resulteerde in een 8-3 ruststand.

In de rust was Talitha haar vinger ingetaped en ze oefende even met gooien, gelukkig kon ze wel weer proberen om te spelen. Angelina wilde heel graag nog spelen, dus Scout was bereid om het doel te verdedigen. Ze vond het wel heel spannend, dus de andere meiden op het hart gedrukt om in de verdediging het extra dicht te houden. Ook wilde ik in de aanval iets meer beweging zien, waardoor er meer ruimte zou komen om richting het doel te bewegen.

De meiden gingen er de tweede helft weer vol voor. Scout stond als een beer te keepen en de verdediging stond als een huis, er is geen bal ingegaan, echt top. Angelina nam het halverwege weer over. In de aanval weer mooie dingen gezien en menig mooi doelpunt.

Waardoor er op het eind van de wedstrijd een 5 – 15 eindstand op het bord stond.

Scout: Wat ben jij enorm aan het groeien meid. Aanvoerster vandaag, zomaar op de opbouw spelen en dat heel aardig doen, verdedigend steeds feller op de bal. En tot slot ook nog 10 minuten in het doel gestaan! Echt top gedaan.

Anoek: Ook zo hard aan het groeien, wat je al een paar weken op trainingen liet zien aan felheid in je spel, ga ik steeds meer in de wedstrijden zien. In de verdediging laat je echt niet meer met je sollen en de in de aanval vandaag ook laten zien dat je op de opbouw kan spelen. Iets meer voor je eigen kansen durven gaan.

Angelina: Erg flexibel vandaag, spelen, keepen, spelen, keepen. Soms was het daardoor lastig om de focus bij het keepen te houden, maar toch hield je mooie ballen uit, en ook twee mooie doelpunten gemaakt! Goed hoor.

Talitha: Wat een pech had je met keepen. Toch was ik blij dat je nog kon spelen. Super om te zien hoeveel inzicht je hebt, wanneer je moet instarten, afspelen en zo ook ruimte creëert voor anderen. Top blijf zo doorgaan.

Noa: Ook jij laat dit seizoen heel veel mooie dingen zien, in de aanval ga je goed door, wat ook resulteerde in drie mooie doelpunten. In de verdediging ben je ook moeilijk te passeren, vandaag voor jou extra lastig omdat de tegenstander niet zo groot was. Ook leuk om te zien dat je zoveel drive hebt. Top gedaan hoor!

Joelle: Je handbalt dit seizoen pas voor het eerst in de zaal, toch zou je dat niet zeggen als je jou bezig ziet. Fel in de verdediging, actief in de aanval. Je neemt menig doelpunt voor je rekening, maar je gaat ook steeds beter zien waar anderen vrij staan om de bal te ontvangen en dan af te ronden. Ga zo door!

Kate: Super fijn dat je ons wilde helpen, enorm hard gewerkt in de zowel de aanval als de verdediging. Super leuk om te zien hoe gedreven je bent om bij de tegenstander in de buurt te blijven als ze in de aanval gaan! Ga zo door, je komt er wel! En bedankt voor je hulp.

Een kleine terugblik op dit seizoen:

  • De meiden hebben enorm veel geleerd, en willen zelf ook nog heel veel meer leren
  • De meiden hebben nog geen wedstrijd verloren
  • De verdediging staat als een huis, maar daar werken de meiden ook heel hard aan
  • De meiden zijn heel flexibel en altijd bereid elkaar te helpen, en elkaar een positief compliment te geven
  • We hebben in de zaal 108 doelpunten gemaakt en maar 23 tegen in 8 wedstrijden, wat ons doelsaldo op +85 zet
  • De meiden beleven vooral heel veel plezier in het Handbal en maken het met elkaar als team