DS1: Met een klapper tegen Ventura DS3 het jaar uit

Althans, dat was de opdracht vooraf. Al twee weken genietend van het Nederlands damesteam op het WK zijn we tot de conclusie gekomen dat ons team wel wat weg heeft van het Nederlands team. Ook wij spelen in Oranje, we hebben een groep leuke frisse jonge (ja, ook jij Iris) meiden die een snel en technisch spelletje willen spelen. En het het allerbelangrijkste, we hebben hetzelfde trainingspak. O ja, en we staan bovenaan in de competitie. Om die koppositie te behouden moest er vandaag gewonnen worden tegen de DS3 van Ventura. De eerste 5 minuten gaat het gelijk op, maar daarna neemt Roda geleidelijk aan meer afstand. De meeste goals zijn van afstand door Fiona, Cindy en Yvette Stam die alledrie een paar prachtige doelpunten scoren. Ook vanuit de hoek scoort Fiona er drie op rij. Het mooiste doelpunt in de eerste helft is echter de afrolsper van Marieke die na vele maanden trainen voor de eerste keer een heus doelpunt oplevert. Verdedigend zijn het met name Iris en Natascha die de boel dicht houden zodat we met een ruime 14-7 voorsprong kunnen gaan rusten.

In de 2 helft willen we doordrukken, maar op de een of andere manier lukt dat niet echt. Er wordt in de aanval te slordig gespeeld zodat het verschil rond de 7 doelpunten blijft. In het doel weet Yvette van Winkel uitstekend 2 strafworpen te stoppen. Het mooiste doelpunt in de 2e helft komt op naam van Simone die na een goed gelopen wissel helemaal vrij wordt gespeeld op de cirkel. Uiteindelijk wordt er met 21-13 gewonnen en blijft de koppositie (op doelsaldo) behouden en gaan we de eerste wedstrijd in 2016 dus al;s lijstaanvoerder spelen tegen Atomium, een van de 2 mede koplopers.