D-Girls: 2015 top afgesloten

Vandaag was alweer de laatste wedstrijd van 2015. Zo terug kijkend draait het meiden D team een heerlijk seizoen. Er worden grote stappen voorwaarts gemaakt en er zijn mooie overwinningen behaald. Als de wedstrijd van vandaag gewonnen zou worden was er dit zaalseizoen nog geen wedstrijd verloren gegaan dus de meiden wilde er weer vol voor gegaan. Het nationale damesteams was door de meeste D meiden nauwgezet gevolgd en de meiden hadden er weer veel zin in.

Snelwiek was een onbekende tegenstander voor ons maar dat maakt het extra leuk en uitdagend. Lisanne was bereid om de 1e helft het doel te verdedigen omdat Danique nog niet kon keepen en we niet konden beschikken over Tiffany uit de E girls. Joelle en Talitha waren er vanuit de E meiden wel bij omdat we een paar andere meiden miste deze week.  Al snel bleek dat Roda deze wedstrijd moest kunnen winnen. Door doelpunten van Nina, Laila en Lieke stond het al snel 3-0. Snelwiek kon door een onoplettendheid in de verdediging een doelpuntje maken maar ook daar had Roda al snel een antwoord op.

Duidelijk was wel dat Roda moeite had om in hun snelheid en eigen spel te komen doordat de tegenstander lang tijd nodig had om een aanval op te zetten. Hierdoor wachtte de meiden te lang af en werden ze ook wat slordiger in de aanval waardoor er wat meer balverlies was dan wat we eigenlijk gewend zijn van de meiden.

Het was wel mooi om te zien dat de doelpunten door verschillende personen gemaakt werden. Het waren Nina, Lieke, Katie , Otte en Laila die na de 3-1 de ruststand van 8-1 op het bord zetten. Daarbij had Lisanne een hele sterke helft gekeept en was ze vrijwel niet te passeren door de tegenstander.

In de rust er op gehamerd dat de meiden hun eigen spelletje gingen spelen, met 8-1 de rust in gaan is natuurlijk mooi maar het eigen spel en de omschakeling  kon sneller. Lieke ging in de 2e helft het doel verdedigen.

Katie maakte al snel het eerste doelpunt en we zagen wat meer snelheid en overtuiging in het spel terug komen. Lieke stond ook het doel als een leeuwin te verdedigen en ondanks dat Snelwiek het echt wel probeerde en er in het begin van de 2e helft een doelpuntje meekon pikken was zij ook nauwelijks te passeren. De verdediging was ook goed dicht en na de 9-2 was het alleen nog maar Roda die scoorde. Ruby en Busra hadden zeker een goed aandeel in deze verdediging en de hoeken van Snelwiek hadden het moeilijk om tot schot te komen. Joelle had weer een ontzettende mooie bal op het doel die hard op de bovenlat spatte. Talitha had een mooi doelpunt vanuit de hoek. Nina deed het op de cirkel ook weer goed en scoorde mooie ballen, Lisanne en Laila waren vanuit de opbouw effectief met hun schoten en wisten ook leuke doelpunten te maken.

Met een eindstand van 17-2 konden we de laatste wedstrijd afsluiten en terug kijken op mooi begin van het zaalseizoen. In januari gaan we er weer lekker tegenaan. De eerste wedstrijd is op zaterdag 2 januari tegen Ventura die ook nog niks verloren heeft dus spannend wordt het zeker. Maar eerst gaan we as dinsdag nog even lekker 2 uur buiten  trainen.

Als afsluiting hebben we vanavond samen met de ouders en  de E /D  meiden  het jaar afgesloten  met een heerlijk kerstdiner! Alle ouders ( en meiden natuurlijk) bedankt voor de gezelligheid en het heerlijke eten.

Hele fijne feestdagen en een heel goed, gezellig en sportief 2016!!