DS1: Wisselvalligheid troef tegen Saturnus DS1

Op het voor ons vreemde tijdstip van zaterdagavond 19.10 stond de 10e wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. De eerste wedstrijd tegen Saturnus werd ruim gewonnen en daarin schuilt ook gelijk het gevaar voor deze wedstrijd. Maar de dames schieten fel uit de startblokken en geholpen door uitstekend keeperswerk van Yvette van Winkel wordt er al snel uitgelopen naar een voorsprong van 6-1. Vooral Cindy en Yvette Stam zijn lekker op schot. Carine is trefzeker vanaf de rechterhoek en ook Marieke pikt vanaf de cirkel haar doelpuntje mee met een mooie loopactie. Dan verslapt het een beetje en geven we Saturnus de kans om terug in de wedstrijd te komen. Verdedigend is het te slap, aanvallend te sloom en als we dan ook nog een paar break-outs achter onze oren krijgen, staat het een paar minuten voor rust ineens 7-5. Dan krijgt Roda weer de geest en in de laatste paar minuten voor rust weten Iris en Kristina met snelle tegenaanvallen het verschil weer tot 4 te brengen. Doordat ook Saturnus vlak voor rust weet te scoren is de ruststand 7-10 in het voordeel van Roda.

Na rust is het opnieuw Roda dat uit de startblokken schiet. Aanvallend klopt het weer en binnen 5 minuten is het verschil opgelopen tot 7 en staan we 15-8 voor, met name Fiona is in die periode lekker op dreef. Kat in het bakkie zou je denken, maar Saturnus komt toch weer terug in de wedstrijd. Deels door eigen kracht en deels doordat ze de kans krijgen van ons. Dichterbij dan 3 doelpunten komen ze niet, maar het geeft toch stof tot nadenken. Indra doet verdedigend prima werk en Simone schiet zich ook op het scorebord. Uiteindelijk resulteert dat in een 21-26 eindstand en dus twee punten voor Roda. Een wedstrijd waarin hele mooie uitgespeelde aanvallen werden afgewisseld met slordig balverlies en waarin goed verdedigen ook ineens kon omslaan in een paar tegendoelpunten op rij. Maar het is ook een kwaliteit om dit soort wedstrijden gewoon te winnen zodat we bovenin kunnen blijven meedraaien. Volgende week een interessant potje tegen Indus en we hopen dan onze trouwe toeschouwers een constantere wedstrijd voor te schotelen.