E-girls: Het team groeit!

Voor de vakantie mochten we een nieuw teamlid verwelkomen Emi, ze speelde vandaag haar eerste wedstrijd. In de afgelopen week kwamen er twee nieuwe meisjes meetrainen Cheyenne en Romy. Cheyenne mocht ook direct proeven aan het wedstrijd spelen omdat Scout helaas geblesseerd was. Romy kwam ons aanmoedigen! Dus het team groeit, leuk om te zien hoe iedereen op een gezellige manier bij het team betrokken wordt.

De meiden starten zelfstandig de warming-up en het warmgooien van onze keepster van de eerste helft Angelina. Nog even de nadruk gelegd om proberen laag te gooien en te proberen in de aanval op snelheid de verdedigers te passeren. Al snel daarna konden we van start gaan. Emi en Cheyenne starten op de bank, om te kijken hoe het spelletje handbal ging en wat de regels waren. Want het is toch een echt anders dan trainen.

Helius mocht met de bal starten, maar wij waren goed wakker. De bal werd weggetikt en Roda ging in de break. Binnen 18 sec was het al 1-0. Hiermee was Helius ook wakker. De eerste helft moesten wij in de aanval ons tempo vinden, de meiden durfde niet goed op snelheid te passeren, nu stond Helius ook wel strak te verdedigen. Onze verdediging stond goed waardoor Helius ook niet heel veel ruimte kreeg. Mochten ze toch door de verdediging heen breken was daar nog onze keepster die bijna alles stopte. Hierdoor kwamen we op een ruststand van 5-1. Op zich heel netjes, maar ik miste de snelheid in de aanval.

In de rust besproken dat de verdediging goed stond, en dat het belangrijk was om daar alert in te blijven. Maar ook dat ik in de aanval meer beweging wilde zien, het veld breder gehouden moest worden door de opbouwers en meer afstand van de verdediging, waardoor instarten op snelheid ook beter zou gaan. Ook de hoeken nog iets meer aanspelen. Als ze aanspeelbaar waren natuurlijk.

De tweede helft was er in de aanval meer snelheid, er werd meer bewogen en de meiden zagen goed de ruimte en zagen dan ook elkaar. Waardoor de ruimte kwam om elkaar vrij te spelen voor het doel. Dit resulteerde in mooie aanvallen en mooie doelpunten. In de verdediging waren de meiden alert. Hoewel er wel iets meer ruimte werd weggegeven dan in de eerste helft, kwam Helius niet echt tot scoren, dit is ook een compliment voor de keepster die de ballen er prima uit hield. Kortom een aantrekkelijke tweede helft. Ga zo door meiden!

Emi leuk om te zien hoeveel plezier je had in je eerste wedstrijd. Je werd goed geholpen als je iets niet begreep, maar je pikte ook goed de regels op. Blijf lekker trainen en je zal vanzelf beter worden.

Cheyenne na een weekje trainen direct je eerste wedstrijd. Je bent enthousiast en luistert goed naar wat je moet doen in de wedstrijd. Een bal op je neus gehad, dat deed even zeer, maar daarna ging je gewoon weer verder. Tot bij de training.

Meiden ik ben trots op jullie, hoe gastvrij jullie zijn naar nieuwe meiden. En ook knap hoe jullie de meiden helpen bij de trainingen en wedstrijden. Echt Teamspirit. Ga zo door!