SPECIAL TEAM

Soms weet je nooit waar het aan ligt. Ligt het aan het feit dat we steeds beter worden en meer gedreven of ligt het altijd beter als we spelen we spelen in de combinatie NijeRoda of zijn de nieuwjaar voornemens van 2016 handbal gericht of ligt het gewoon aan het feit dat we in een gehuurd busje op de heen weg de muziek voluit uit de speakers lieten cranken.

Soms weet je als coach niet waar je mee rekening moet houden voor de wedstrijden maar dit toernooi heeft wel neer gezet welke kant we op gaan.

2016…. Ieder nog de beste wensen!!!!

Hoe moet je NijeRoda beschrijven op een toernooi?

Ik kom zelf qua opmerkingen niet verder als… Jong, gedreven, stout, samenwerkend en old school in het doel.

Ik voel me bijzonder, gewoon heel bijzonder. Zeker in de wereld van Roda. Onze verdediging is zoooooooooo goed aan het worden dat je als coach bijna gewoon begint te vloeken van plezier. ONZE VERDEDIGING IS F*CK*NG goed!   Of…. dat je spontaan begint te zingen om uit te leggen hoe goed onze verdediging is.

(Luda!)

Ludacris goin’ in on the verse
Cause I never been defeated and I won’t stop now
Keep your hands up get ’em in the sky for the homies
That didn’t make it and the folks locked down I never went no where
But they saying Luda’s back
Blame it on that Conjure
The hood call it Luda-Yac
And I’m on this foolish track, so I spit my foolish flow
My hands go up and down like strippers booty’s go
My verses still be serving, tight like a million virgins
Last time on a Khaled remix, now I’m on the original version
Can’t never count me out
Y’all better count me in
Got twenty bank accounts, accountants count me in
Make millions every year, the south’s champion
Cause all I do, all I, all I, all I
All I do is
All I do is win win win no matter what
Got money on my mind I can never get enough
And every time I step up in the buildin’
Everybody hands go up
And they stay there
And they say yeah
And they stay there
Up down, up down, up down
Cause all I do is win win win
And if you goin’ in put your hands in the air
Make ’em stay there

Whahahaha met winnen bedoel ik de team overwinningen. De scoreboard interesseert me nog steeds weinig. Ik bedoel het samenspel, verdediging, aanval, inzicht en vooral het plezier wat er zichtbaar is.

Maar er zijn altijd mensen die het willen weten dus van de 5 wedstrijden hebben we er 4 gewonnen. Waarvan de zogeheten verloren wedstrijd een persoonlijke winst is. 8-5 verloren van een team die toch even heel erg zijn best moest doen en het eigenlijk wonnen op vele jaren meer ervaring en fysieke kracht er in moest gooien laat staan op stiekeme knietjes te geven of duwend naar voren verdedigen. Wat kan je daar aan doen. Scheids fluit niet en het is G-handbal. Vaak gebeurt er iets per ongeluk of gebrek aan kennis van speler. Jammer genoeg weet dit team wat ze aan het doen zijn. Maar ja, dat maakt NijeRoda juist bijzonder want ze ontvangen de klappen en spelen hun eigen spel door. Bij dit soort wedstrijden is het hoe meer stoten je krijgt hoe beter je word vraag maar aan Roda-speler Dave.

De spelers die er voor zorgen dat de coaches Francis, Yvette en John altijd met een lach laten rondlopen en onder de naam NijeRoda speelde zijn: Dinie, Johan, Sandra, Jim, Dave, Bryan, Thom, Bert, Martijn en Femke.

Femke M.V.P (MOST VALUBLE PLAYER) heeft op het toernooi niet alleen gegooid op het doel maar ook nog gescoord ook. Nee, geen boogballetje maar een echte hard gerichte knaller van een schot.

De weg naar Special Olympics naar Nijmegen is door Femke nu officieel voor NijeRoda geopend.